Gast recensies·Recensies

Nel, won, las en deelde haar mening over Aan de Hemelpoort – Lucia Douwes Dekker

Aan de hemelpoort – Lucia S. Douwes Dekker

De achterflap 

2

Na een heftige ruzie verlaat de succesvolle cameraman Chris Spark zijn vrouw en hun luxueuze villa in het Gooi. Op Schiphol maakt hij kennis met de uit bonte karakters samengestelde filmploeg van het befaamde productiehuis Twilight Thoughts. Met hen vliegt hij naar New York om filmopnamen voor een internationale documentaire over wereldreligies te maken.
Niet alleen New York bruist van de energie, ook zijn collega´s werken zich een slag in de rondte om de prestigieuze documentaire tot een briljant einde te brengen. Met een te klein budget, een bijna failliet productiehuis, een concurrent met een sinister overnameplan en onderlinge ruzies, intriges en romances lijkt het onhaalbaar om van ´De Hemelpoort´ een prijswinnaar te maken.

 

Nel haar leeservaring

Als cameraman Chris Spark er achterkomt dat zijn vrouw hem bedriegt, zijn zoon Steven waarschijnlijk niet van hem is, neemt hij een opdracht aan in New-York.
Hij gaat de plotseling overleden cameraman Frits vervangen.Hij komt terecht bij een filmploeg die een documentaire over wereldreligie aan het maken zijn. Het budget is klein, het materiaal slecht en de spanning groot. De leden van de ploeg zijn excentriek en totaal verschillend. Chris kan er niet direct de vinger op leggen en is verbaast over de manier van werken.

Eenmaal aan het werk leert hij ze een voor een beter kennen, hun dromen, wensen, de goede en negatieve kanten van hun karakters. Dit maakt het boek heel realistisch en begrijpelijk voor de lezer. Het verklaart ook de manier van werken en waarom iets juist wel of niet gedaan wordt.
In de documentaire heeft de religie niet de overhand en het is leuk om te lezen. Het menselijk aspect heeft hier de hoofdrol. Dit is heel goed beschreven. Je krijgt als lezer een keurig inkijkje in hun leven.. De schrijfstijl is prettig. Een klein beetje voorspelbaar.
Ook leren we New-York beter kennen.
Het boek met veel interesse gelezen.

Lieve Leesgroet Nel Aanhane

Koop bij bol.com