Recensie van Elsa·Recensies

‘Kimoh’ra , het patroon boek 2’ – Dianne Arentsen “Genoten met hoofdletter G” #Elsa

‘Kimoh’ra , het patroon boek 2’ – Dianne Arentsen

“Jezelf verliezen in dit verhaal is noodzaak, zeker geen straf maar genieten!”

  • Auteur: Dianne Arentsen
  • Uitgever: Zilverbron
  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • 9789463081115
  • Februari 2018
  • 420 pagina’s

Achterflap

9200000092132330Wat als de wereld die je kent langzaam uit elkaar valt? Als er nergens meer een plek is om te schuilen? Als elke hoop je wordt ontnomen?

Kimoh’ra’s dagen bestaan uit het organiseren van feesten in een door oorlog geteisterde wereld. Ze geniet met volle teugen van drank, muziek en heerlijk eten. Als een van haar feesten omslaat in een nachtmerrie verandert alles. Hoe graag ze het ook wil, geweld kan ze niet langer meer uit de weg gaan.

Ondertussen zint Ithana op wraak. Farzu heeft haar verraden, hij heeft haar alles ontnomen en ze is van plan hem met gelijke munt terug te betalen. Met een aantal nieuw verworven bondgenoten gaat ze hem achterna, maar wat ze aantreft is niet wat ze had verwacht.

Ook Mordis heeft niet stilgezeten. Zijn leger groeit in omvang en hij heeft een monsterlijk wezen gecreëerd. Een kraker, die alles vernietigt wat op zijn pad komt. Kan Sondar nog aan Mordis’ ijzeren greep ontsnappen?

Mijn leeservaring

Kimoh’ra is het 2e patroon boek in de serie van Dianne Arentsen. In het eerste deel draaide het vooral om het personage Ithana (tevens de titel van deel 1) en in dit boek komt zij zeker terug maar leer je ook Kimoh’ra kennen. Een jonge, wellicht ietwat naïeve dame, die vooral door te feesten probeert de oorlog die gaande is in haar wereld buiten te sluiten. Maar als toch tijdens een van haar georganiseerde feesten de hel losbreekt kan ze niet anders dan onder ogen zien dat ook zij midden in die oorlog leeft.

Er gebeurt tijdens het lezen van dit verhaal wederom enorm veel en het is dan ook zeker handig om als lezer zijnde je gewoon compleet te verliezen in dit boek om op die manier alles goed te kunnen volgen. Het is naar mijn idee een behoorlijk omvangrijk verhaal waarin diverse avonturen, personages en kleinere gebeurtenissen met elkaar verbonden zijn. Juist hierdoor past het perfect in het Young Adult Fantasy genre en net als in het voorgaande deel vind je vooraan in het boek een tekening van de wereld waarin het avontuur zich afspeelt, wat dan weer het voorstellingsvermogen bevorderd.

Ik heb oprecht weer genoten van het verhaal, ook al was ik weer zo hier en daar in de war over welke banden er nu precies tussen de personages speelde vooral omdat het best wel veel personages bevat. Toch las dit tweede deel voor mijn gevoel makkelijker en vlotter dan het eerste deel, ik zat eerder helemaal in het verhaal. Ik heb echter geen idee of dit kwam doordat ik nu zelf beter geconcentreerd kon lezen of dat het op een ietwat soepelere manier geschreven is. Wellicht moet ik daar maar gewoon niet te veel over nadenken en gewoon uitkijken naar het moment dat ik het derde deel, genaamd ‘Eyvére’, kan gaan lezen. Zoals de naam doet vermoeden leer je dan opnieuw een nieuw personage kennen en lees je misschien ook nog wel hoe het verder gaat met de andere twee.

Wat ik nog volledig vergeet te melden is dat ik ook weer de cover van dit boek heel erg tof vind. Er is veel detail op te zien als je goed kijkt en juist daardoor wordt het bijzonder aantrekkelijk om dit boek te gaan lezen als je het eenmaal in je handen hebt en het personage dat prominent op de voorgrond zit te leren kennen.

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

Koop bij bol.com