Gast recensies·Leesclub·Recensies

De Lissabonbrieven – Gaby Rasters “Leesclub recensie van Marijo Bakker”

De Lissabonbrieven – Gaby Rasters

Samenvatting:

lissabonMerijn reist zijn vriendin achterna naar Lissabon, maar dat loopt anders dan verwacht. Hij blijft alleen achter. Hij ontmoet de fadozangeres Carolina en dit is de start van nieuwe ontwikkelingen.

Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar dagen in Lissabon is. Zijn bezoek verloopt echter anders dan hij vooraf heeft bedacht. Hij blijft vertwijfeld achter in Lissabon. Op het dakterras van zijn hotel ziet hij aan de overkant van de weg een jonge vrouw op een balkon zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar en dit is de start van verrassende maar soms ook dramatische ontwikkelingen in de levens van Merijn, Chantal en de Portugese Carolina.
Verwachtingen en dromen in weerwil van de realiteit. Gaby Rasters weet als geen ander te karakteriseren en te ontroeren.

Marijo Bakker haar leeservaring

Toen ik de cover zag dacht ik: Is dit wel een boek voor mij. Zo anders dan ik gewend ben. Op één of andere manier bleef hij me achtervolgen. Toen de leesclub van “Mustread or not” met De Lissabon brieven van Gaby Rasters voorbij kwam dacht ik: Hier wil ik heel graag aan meedoen. Ik heb geen moment spijt gehad.

Merijn heeft een drukke baan. Als zijn vriendin Chantal een reis naar Lissabon boekt voor hun twee zegt Merijn op het laatste moment af. Hij heeft het te druk en laat Chantal alleen gaan. Als Chantal 2 dagen weg is en Merijn totaal geen berichtjes van Chantal heeft gehad wordt hij wat onrustig en besluit hij Chantal achterna te reizen en te verrassen. Maar alles loopt heel anders. Vertwijfeld blijft hij achter. Op zijn hotelkamer gaat hij op het dakterras zitten. Hij kijkt naar de overkant naar de appartementjes. Daar ziet hij een prachtige vrouw en hun ogen ontmoeten elkaar. Dit is de start van een emotionele rollercoaster.

 Als je begint te lezen heb je al snel door dat dit niet zomaar een boek is maar een boek met diepgang. Gaby heeft een prachtig en warme manier van schrijven. Dit boek straalt ook liefde en warmte uit maar ook verdriet. Gewoon heel veel emotie. Het is een prachtig boek waar offers gebracht worden uit liefde.

Een indrukwekkend boek. Dank je wel Gaby Rasters. Ik ga zeker meer boeken van je lezen.

Lieve leesgroet Marijo Bakker

Koop bij bol.com