Gast recensies·Recensies

De Lissabon brieven – Gaby Rasters “Leesclub Recensie van Sophia Grootjans”

De Lissabonbrieven – Gaby Rasters

Samenvatting:

lissabonMerijn reist zijn vriendin achterna naar Lissabon, maar dat loopt anders dan verwacht. Hij blijft alleen achter. Hij ontmoet de fadozangeres Carolina en dit is de start van nieuwe ontwikkelingen.

Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar dagen in Lissabon is. Zijn bezoek verloopt echter anders dan hij vooraf heeft bedacht. Hij blijft vertwijfeld achter in Lissabon. Op het dakterras van zijn hotel ziet hij aan de overkant van de weg een jonge vrouw op een balkon zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar en dit is de start van verrassende maar soms ook dramatische ontwikkelingen in de levens van Merijn, Chantal en de Portugese Carolina.
Verwachtingen en dromen in weerwil van de realiteit. Gaby Rasters weet als geen ander te karakteriseren en te ontroeren.

Sophia Grootjans haar leeservaring:

Als Merijn zijn vriendin Chantal achterna reist naar Lissabon om haar te verrassen,
komt hij zelf voor een onaangename verrassing te staan. Terwijl Chantal terugreist naar Nederland, blijft Merijn achter in Lissabon.
Geheel onverwacht ontmoet hij daar de Fado-zangeres Carolina. Als Merijn terugkeert staat zijn leven op zijn kop, veel keuzes die gemaakt moeten worden.
Via mail kan hij zijn zorgen en gedachten bij Carolina kwijt.

De Lissabon brieven neemt je mee op een emotionele tocht, met verschillende verhaallijnen.
Ik heb het op het eind van het boek niet droog weten te houden.

Lieve leesgroet Sophia Grootjans

 Koop bij bol.com