Recensies·Recensies van Moon

Soms lieg ik – Alice Feeney ” Laat je verrassen, dit debuut kost je je nachtrust.” #Moon

Soms lieg ik – Alice Feeney

“Feeney weet je te betoveren, haar verhaallijn is ongrijpbaar, onheilspellend en zeer indrukwekkend.. Ik ben fan”

De achterflap

Er zijn drie dingen die je over me moet weten:9200000090886152

  1. Ik lig in coma
  2. Mijn man houdt niet meer van me
  3. Soms lieg ik

Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten Locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten

Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar.

Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?

Mijn leeservaring

Alice Feeney is schrijver en journalist en werkte 15 jaar bij de BBC als verslaggever, nieuwsredacteur en producer.  Soms lieg ik is haar thrillerdebuut, en wat voor eentje. Hier raak je wel stil van.

Ik weet weer wat er is gebeurd- ik zat niet achter het stuur met kerst en het was ook geen ongeluk. Ik ben weggeweest, ik weet niet hoe lang, maar ik ben weer terug en……”

Je hebt weleens boeken waarvan je denkt dat ze een bepaalde kant op gaan, waarbij je vanaf het begin het idee hebt dat het wel zo zou gaat lopen. Nou, dan heb je “Soms lieg ik”nog niet gelezen, want in dit boek wordt alles op de proef gesteld, je vertrouwen, je fantasie en vooral je geduld. De auteur triggert alles in de lezer, nog niet eerder was ik zo bevangen door een verhaal, omdat ik echt geen idee had waar het heen ging, en hoe het in elkaar zou kunnen steken. Alice Feeney bezit een krachtige schrijfstijl en een zeer interessante fantasie welke je meerdere malen op het verkeerde been zal zetten. Er hangt een mysterieuze sfeer in het verhaal, je vertrouwen wordt danig op de proef gesteld, want elk personage heeft wel iets geheimzinnigs, iedereen is verdacht en je hebt echt geen idee wat je kan verwachten.

“Ik heb fouten gemaakt en daar krijg ik nu de rekening van gepresenteerd”

Met dit thriller debuut weet Alice Feeney zich in de kijker te spelen, het verhaal heeft iets ongrijpbaars, iets duisters, iets onheilspellends, je blijft erin lezen want je wilt weten hoe het zit. De schrijfster maakt mij erg nieuwsgierig, hier wil ik meer van lezen.

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com
photovisi-download (7)