Recensies·Recensies van Moon

De Surinaamse connectie – Raymond K “Stap aan boord, en reis mee met Raymond K.”

De Surinaamse connectie – Raymond K

“Weer weet Raymond K mij te imponeren, met zijn eerlijk en openhartig beschreven wereld,die voor vele van ons onbekend is.”

De Achterflap

9200000103130533In ‘De Surinaamse Connectie’ schrijft Raymond over een avontuurlijke zeiltocht op het 11 meter lange jacht De Esmeralda van Tenerife tot een laadpunt voor de Surinaamse kust. Met enorm slecht weer, motorpech en op voedselrantsoen wordt aan boord gevreesd voor verlies van de lading en voor schipbreuk. Niet alleen op de Atlantische Oceaan loert het gevaar. In Suriname en in Nederland schijnt men eigen, vooral andere plannen voor de lading te hebben. Een bizarre zoektocht met een ATR 72 op zee volgt. Na de vele versleutelde telefoonberichten over en weer, blijkt dat de connecties liegen en bedriegen.
Na alweer een bezoek van Surinaamse ‘kledingkasten’ wordt midden in het tropische Trinidad een radicaal besluit genomen.

Mijn leeservaring

Een vervolg op Kapitein Coke, het eerste boek van Raymond K, waar ik erg van onder de indruk was. Een voor vele van ons lezer toch een onbekende wereld, de wereld van criminaliteit, drugs, personages welke je niet dagelijks ontmoet. Het heeft iets wat trekt, iets waarvan je toch wel meer weten wilt. Kapitein Coke schreef Raymond K vanuit de gevangenis in Zuid-Amerika, tot op heden verblijft hij daar nog steeds in afwachting van zijn rechtszaak. De Surinaamse Connectie is wederom een ultra spannend verhaal over enkele kopstukken uit zowel de onder- als de bovenwereld in Nederland en Suriname.

“Ondertussen zat ik rustig van zijn zuurkool te genieten en begon notities te maken. Boot, communicatieapparatuur, geld, route, bemanning…”

In de Surinaamse connectie, neemt Raymond K je mee op een zeiltocht. Je reist mee vanuit Tenerife tot de Surinaamse kust. Duik je mee onder in de wereld van drugs, zeiltochten, ‘kledingkasten’ en andere louche figuren. Dit tochtje zal je niet in de koude kleren gaan zitten.

Je nieuwsgierigheid wordt gewekt wanneer je plaatsneemt in de zeiltocht van je leven, Raymond K neemt de lezer aan de hand mee. Je wordt één met de team leden van het avontuur, want alles wordt beschreven, tot in de details krijg je zicht op de voorbereidingen en het verloop van het avontuur. Raymond K beschrijft zijn ervaring vanuit de Ik persoon en daarnaast beschrijft hij heel open een ‘eerlijk’ hoe alles is verlopen. Alle ins en outs komen aan bod en wanneer je goed oplet zou je zo zelf een transsport kunnen organiseren.

“Wat was nog waar en wat was niet waar ging er door mijn hoofd heen…”

Het is een interessant verhaal, de openheid trekt je het verhaal in, mede door het intrigerende karakter van de verhaallijn, want wie komt er zo dicht bij een drugstranssport, blijft het verhaal je boeien. Net als het voorgaande boek Kapitein Coke ben ik onder de indruk van de eerlijkheid van de auteur. Raymond K. bezorgt je ook met dit boek spannende leesmomenten. Stap aan boord van de Esmeralda en vaar mee op de tocht van je leven.

Lieve Leesgroet Moon Kager.

Koop bij bol.com