Gast recensies·Leesclub·Recensies

De Lissabonbrieven – Gaby Rasters “Leesclub recensie van Joke Zwier”

De Lissabonbrieven – Gaby Rasters

Samenvatting:

lissabonMerijn reist zijn vriendin achterna naar Lissabon, maar dat loopt anders dan verwacht. Hij blijft alleen achter. Hij ontmoet de fadozangeres Carolina en dit is de start van nieuwe ontwikkelingen.

Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar dagen in Lissabon is. Zijn bezoek verloopt echter anders dan hij vooraf heeft bedacht. Hij blijft vertwijfeld achter in Lissabon. Op het dakterras van zijn hotel ziet hij aan de overkant van de weg een jonge vrouw op een balkon zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar en dit is de start van verrassende maar soms ook dramatische ontwikkelingen in de levens van Merijn, Chantal en de Portugese Carolina.
Verwachtingen en dromen in weerwil van de realiteit. Gaby Rasters weet als geen ander te karakteriseren en te ontroeren.

daarachter dat Chantal voor een ander gaat. Een toevallige ontmoeting met een jonge vrouw in Lissabon doet hem beseffen dat hij zijn leven anders inrichten wil. Er komt een email wisseling tussen hen op gang waarin hij zich leert uiten en begrepen voelt door Carolina. Ondertussen durft hij dit Chantal niet goed te vertellen, daar zij vreselijk met zichzelf overhoop ligt en zware keuzes in haar eigen leven moet maken, waarbij Merijn haar wil steunen.

De karakters van de hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en je gaat gaandeweg steeds meer begrip voor Merijn krijgen. Merijn wordt steeds opener en staat steeds voor Chantal klaar. De strubbelingen waar Merijn en Chantal mee worstelen zijn goed weergegeven en indrukwekkend. Voor Chantal krijg je bewondering zo sterk als dat zij met bepaalde moeilijke situaties weet om te gaan. Een roman waarin orgaandonatie, grenzen aangeven net zo belangrijk zijn als liefde en begrip hebben voor elkaar. Kortom een verhaal waarin keuzes maken en belangrijke besluiten nemen een belangrijke rol innemen. De Lissabon Brieven, een verhaal dat nog lang na siddert en plezierig leest.

Lieve leesgroet Joke Zwier

Koop bij bol.com