Recensies·Recensies van Moon

Comeback – Belinda Aebi “Deze schrijfster mag niet ontbreken op je Nog Te Lezen lijst” #Moon

Comeback – Belinda Aebi

“Ademnood en Comeback zijn samen verbonden tot Mustreads, Belinda Aebi verdient een plek op de leeslijsten hier in Nederland”

  • Auteur: Belinda Aebi
  • Uitgever: Lannoo
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789401442800 
  • oktober 2018 
  • Paperback 
  • 288 pagina’s

De achterflap

download (12)

Profiler Kaya De Regge is samen met de Gentse recherche op zoek naar de dader van een dubbele moord. Wat speelde er zich af in het sanatorium waar hij en zijn slachtoffers als kind verbleven? En hoe zit het met de dood van Jack, de Colombiaanse barista waar Kaya gevoelens voor had? Leidde Jack een dubbelleven en was zijn koffiebar een dekmantel voor drugshandel? Wanneer er nieuwe feiten aan het licht komen, kan Kaya niet anders dan op onderzoek uitgaan…

Mijn leeservaring:

“Jazeker, Pink Floyd, dat was zijn lievelingsmuziek. Hij kon er uren na elkaar naar luisteren. Uren zelfs dagen. Altijd maar opnieuw.”

We gaan verder met “Comeback”, nadat Belinda Aebi ons met het einde van Ademnood zo wist te shockeren, kon ik niet wachten tot het vervolg verscheen. En gelukkig is daar “Comeback”, het is wel even inkomen, gewoon omdat je de verhaallijn van Ademnood weer even terug moet halen, want deze boeken zijn on-losmakend met elkaar verbonden, als lezer kun je echt niet zonder de een maar zeker ook niet zonder het vervolg. Dit heeft Vlaamse schrijfster Belinda Aebi subliem verweven met elkaar.

Profiler Kaya Regge is nog steeds opzoek naar de dader van de dubbele moord op Broeckx en Baele, kan zij dit in Comeback tot een goed einde brengen? Of speelt de dader een spelletje met het team van parket Gent?

“Iedere dag opnieuw. De hele dag door. Mensen zaten de hele tijd achter elkaar aan. Voor geld voor seks, voor macht, voor drugs. Fucking world.”

Wat een heerlijk karakter is Kaya Regge, in Ademnood was ik al danig van haar onder de indruk maar in Comeback laat zij zich van haar beste kant zien. Dit karakter zou wat mij betreft nog meer mogen groeien in andere verhalen. In Comeback reis je door meerdere verhaallijnen, het heden met Kaya maar er zijn nog twee lijnen die je aandacht zullen trekken. Aebi, geeft dit duidelijk aan maar maakt het je niet makkelijk, wat de verhaallijnen met het heden te maken hebben houdt ze lang geheimzinnig wat je nieuwsgierigheid triggert.

Er gebeurt veel in Comeback, dit maakt het boek een pageturner al moet je wel degelijk je hoofd erbij houden, want anders mis je de clou, toch weet Aebi je het gehele boek in haar greep te houden. Kaya smaakt naar meer, er valt nog zo veel uit dit karakter te halen. Het Gentse parket is een ideaal podium voor een thriller, het doet je denken aan Flikken Maastricht en zal als verfilming/ tv serie zeker niet onderdoen voor de bekende series.

Belinda Aebi, laat met zowel Comeback als Ademnood zien dat zij beschikt over grote schrijverscapaciteiten, haar manier van opbouwen en plotwendingen zijn groots en meeslepend. Ook hier in Nederland verdient zij een plek op het podium, hopelijk kunnen wij hier aan bijdrage. Ademnood en Comeback zijn Mustreads, samen staan ze garant voor heerlijke leesuren, en zij zullen de lezer boeien van begin tot het einde.

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com
photovisi-download (74)