Recensies·Recensies van Moon

Voor de meisjes – Heleen van der Kemp “sterke titel, voor een nog sterker verhaal..#Aanrader”

Voor de meisjes – Heleen van der Kemp

“Van der Kemp weet een aangrijpend onderwerp te combineren met intrigerende karakters en om te zetten tot een pageturner.”

De Achterflap

9200000095737388.jpgZe ontvluchtte haar familie om zichzelf te redden. Nu moet ze terug.

Anna ontvlucht op jonge leeftijd haar rijke familie. Haar vader Manfred heeft het te druk met
zijn eigen leven, stiefbroer Leonard reageert zijn frustraties af op zijn zusje, en haar jongste
broer Jean kiest altijd de kant van zijn oudere broer.

Dertig jaar later lijken de verhoudingen iets verbeterd: Manfred doet moeite de familieband
te herstellen met een maandelijks familiediner, en Anna past regelmatig op bij haar favoriete
nichtjes, de dochters van Jean.

Dan wordt Leonard neergeschoten voor zijn huis. Het lijkt het werk van een huurmoordenaar,
maar niets wijst erop dat Leonard criminele banden had. Politie-inspecteur Nina Hansen leidt
het onderzoek en ontdekt dat elk familielid zijn eigen geheimen heeft. Of was het toch een
vergismoord?

Mijn leeservaring

“Hij sloot zijn ogen en dacht terug aan de opeenstapeling van gebeurtenissen die had geleid tot deze laatste rit.”

Je zult maar tot de familie Vermeer behoren, Anna kiest in ieder geval haar eigen weg. Jaren later lijkt de familie hun banden weer aan trekken, is dit omdat ze zoveel om elkaar geven of is er iets anders aan de hand?

In ‘Voor de meisjes’ begin je met kennismaken met veel personages, hierdoor ben je even zoekende naar de onderlinge verhoudingen. Maar dat er pittig wat moeizame verhoudingen zijn word je al snel duidelijk. De complexe familie Vermeer speelt een hoofdrol in dit boek van Heleen van der Kemp. Sterk neer gezette karakters geven het boek inhoud, naarmate je kennis hebt gemaakt met de personages komt er een drukkende lading in het verhaal, een aangrijpend onderwerp komt langzaam naar de oppervlakte drijven.

“Het leven vieren dat was wat ze samen gingen doen. Carpe diem. Op het moment dat hij dat dacht….”

Van der Kemp maakt met korte vlot lezende hoofdstukken de lezer gretig, de intrigerende verhoudingen in dit boek en het onwetende trekken je het verhaal in. Het moeizame begin wordt al snel goed gemaakt door het indringende karakter van “Voor de meisjes”. Lang heb je wel een vermoeden maar het daadwerkelijke verhaal komt toch wel aardig binnen. De titel past helemaal bij de opzet van de verhaallijn en word je naarmate het verhaal groeit ook steeds meer duidelijk.

Voor de Meisjes, is heerlijk leesvoer voor een druilerige middag, het aangrijpende verhaal zal je niet zomaar loslaten, en Heleen van der Kemp weet op de juiste momenten de spanning in het verhaal te brengen waardoor je deze aanrader gewoon uit moet lezen.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com