Recensie van Elsa·Recensies

‘Ordo Entia, openbaring’ – Esmeralda van Belle. “Heerlijk wegdromen in een verhaal waar je je geen moment verveeld.”

‘Ordo Entia, openbaring’ – Esmeralda van Belle.

“Een verhaal met diverse afwisselende elementen waardoor je je als lezer geen moment verveelt.”

  • Auteur: Esmeralda van Belle
  • Uitgever: Godijn Publishing
  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • 9789492115676
  • oktober 2018
  • 247 pagina’s

Achterflap

9200000099204429Een geheimzinnige brief, een ontmoeting in het holst van de nacht en een bijzondere uitnodiging. Het startsein voor het nieuwe leven van Jeroen.

De dood van zijn vader blijkt geen ongeluk met een straathond te zijn, zoals Jeroen altijd is verteld. Hij is omgekomen tijdens een missie van Ordo Entia, een geheim genootschap, waarvoor hij werkte. Jeroen wordt gevraagd zijn plek in te nemen bij het eeuwenoude Ordo Entia, dat de balans tussen de menselijke wereld en de mythische wereld in stand houdt. Ondanks de afkeuring van zijn moeder neemt hij de uitnodiging aan. Daar ondervindt hij dat de wereld die hij kent slechts een klein deel is van de werkelijke wereld.

Mijn leeservaring

Dit boek ‘Ordo Entia, openbaring’ valt onder het YA Urban Fantasy genre. Laat fantasy nou net één van mijn favoriete genres zijn dus ik prijs mijzelf gelukkig dat ik dit boek mocht lezen en recenseren voor Godijn Publishing en de schrijfster Esmeralda van Belle. Een geheim genootschap was bij mij gelijk al een trigger om dit verhaal te willen verslinden net als de mythische wezens die op de achterzijde van het boek genoemd worden. Op een gekke manier krijg ik gelijk altijd Harry Potter kriebels als ik zoiets lees. Maar ja, als het aan mij ligt zoek in alles naar Potter vibes.

“De zon laat zijn rode stralen over de ontwakende aarde schijnen. De lucht is vochtig van de vroege ochtenddauw.”

Dit verhaal las voor mij in ieder geval heerlijk gemakkelijk weg. Esmeralda heeft wat mij betreft een fijne toegankelijke schrijfstijl voor zowel jong als ouder lezerspubliek. De indeling van het geheel in genummerde hoofdstukken houdt het overzichtelijk en maakt het de lezer gemakkelijk om zo nu en dan even een pauze in te lassen om vervolgens het verhaal weer vloeiend verder te kunnen lezen. Het inhoudelijk verhaal bevat afwisselende elementen van humor, verwondering, droevig, spanning, leerzaamheid, liefde en magie waardoor je je als lezer geen moment verveelt. De karakters die het belangrijkst zijn leer je stukje bij beetje kennen op een gedoseerde manier. Juist op die manier krijgt de lezer verbinding met de personages en kan zich meer inleven in het fantasierijke verhaal.

“Dapperheid betekent niet dat je geen angst hebt, maar dat je ondanks je angst doet wat het beste is voor anderen, niet alleen voor jezelf.”

Wellicht is het verhaal voor mij niet altijd even spannend en verrassend geweest. Toch heb ik zeker genoten van dit boek waarvan ik denk dat een grote groep YA-liefhebbers hier ook helemaal weg van is. In het najaar komt als het goed is het tweede deel uit in deze serie en ik ben alvast enthousiast om uit de te vinden hoe het verder zal gaan met Ordo Entia en diens leden.

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

Koop bij bol.com