Luisterboek·Recensies·Recensies van Moon

De Mooiste tijd van je leven deel 2 – Eva Monté #Storyteloriginal

De mooiste tijd van je leven #deel 2 – Eva Monté

0000783136

Mijn luisterervaring

Een tweede deel van ‘De mooiste tijd van je leven’, een Storytel Original geschreven door Eva Monté en in gesproken door Abbey Hoes. Na de cliffhanger in deel 1 was ik persoonlijk erg nieuwsgierig hoe het verder zou gaan met Daatje, Viktor en de leden van Bellona. Door het vertrouwde stemgeluid van Abbey Hoes, waan je je meteen weer in de studentensfeer, wat een goede keuze is dit toch, Hoes past helemaal bij de verhaallijn, ademt dezelfde sfeer. Dit is echt een enorm pluspunt voor het verhaal.

In het tweede deel van De mooiste tijd van je leven, gaan we terug naar Utrecht naar de Studentenvereniging Bellona en Het Zwaantje, ook het zusje van Daatje, Femma, treed toe tot de studenten club, tot groot verdriet van hun ouders. Ook in dit deel wordt Daatjes vertrouwen danig op de proef gesteld, haar liefde voor Victor, haar afkeer tegen zijn opa Aus, Daatje krijgt het aardig te verstouwen in dit tweede deel.

Wanneer de eerste zinnen van Abbey Hoes uit mijn telefoon schallen, voelt het als vanouds, bekend en zit je meteen weer helemaal in het verhaal van een jaar geleden. Het is verstandig om eerst het eerste luisterboek te luisteren/lezen want dan heb je beter zicht op alle ontwikkelingen. Maar meteen weet Abbey je weer dat welkome gevoel te geven alsof ze nooit weg is geweest.  Daatje komt weer tot leven, en terwijl je luistert zie je het verhaal als een film aan je voorbijgaan. Eva Monté beschrijft de sfeer en de karakters puur en echt, niets geen poespas, Abbey Hoes wandelt de kamer binnen en vertelt je het verhaal recht door zee en zoals het is, de taal van de studenten doet niet onder voor het ware taalgebruik in de hedendaagse tijd.

De mooiste tijd van je leven 2, bezit een fijne spanningsboog, de manier waarop je het verhaal beleefd is meeslepend en de oplopende spanning weet je helemaal in te pakken. Abbey Hoes trekt je op haar eigen wijze mee het verhaal in en naast ontspannen luisteren weet zij je ook op het puntje van je stoel te krijgen. Een top keuze door Eva Monté om haar dit verhaal in te laten spreken.

Het tweede deel van de mooiste tijd van je leven, vraagt om meer, er hangt zo`n fijne sfeer, de karakters zijn zo herkenbaar. Kortom Evan Monté bezorgt je tien heerlijke uren luisterplezier. Ik ben Fan

Lieve Luistergroet Moon Kager