Recensies·Recensies van Caro

King “spelen met vuur” deel 1 – Olivia Lewis “Tijdens het lezen van deze erotisch roman is wegleggen geen optie”

King “spelen met vuur”deel 1 – Olivia Lewis

“Tijdens het lezen van deze  erotisch roman is wegleggen  geen optie”

Samenvatting:

King speln met vuurDe dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel?
Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Olivia Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust. King, Spelen met vuur, is het eerste deel van een trilogie.

Mijn leeservaring:

Omdat ik mee mag doen met de blogtour van King 2 leek het mij wel erg leuk om ook King 1 te lezen. De familie King leren kennen is wel een must voordat je deel 2 in handen krijgt. Tijdens het lezen was ik eigenlijk wel jaloers op het leventje van Luci, alles heeft ze wat haar hartje begeerd, maar als je verder leest kom je er achter dat Luci diep ongelukkig is. Geld en cadeaus maken niet alles goed en het enige wat ze wil is haar man Benjamin, die er is voor zijn werk en te weinig voor haar en de kinderen. Seks is ook ver te zoeken, spatte vroeger de vonken er vanaf, nu is Ben druk met zijn bedrijf.

Het verhaal wordt verteld vanuit Luci, maar er zijn enkele gedeelten die uit Joshua verteld worden. Gelukkig heeft Luci een geweldige baan en ook een paar super vriendinnen. Wat me wel opviel dat er steeds bij alles wat Luci draagt het merk wordt genoemd, ik vond dat een beetje te veel van het goede. Als dat in het begin een keer wordt genoemd oké maar tot het einde van het boek, dat ging mij wat tegen staan.

Wanneer de broer van Ben, Joshua een betoverend knappe man met een hoop tatoeages bij het gezin komt wonen, zet deze het rustige leventje van de familie op zijn kop. Joshua heeft in de gevangenis gezeten en naarmate het verhaal volgt komen er steeds meer overeenkomsten tussen het vroegere leven van Luci en het leven van Joshua tevoorschijn. De kinderen van luci en haar man krijgen weer aandacht en trekken steeds meer naar Joshua toe. Joshua is gek op de kinderen, maar van Luci moet hij niets hebben lijkt het, ze botsen steeds vaker en Luci wil Joshua uit huis hebben. Zeker omdat hij veel vrouwen mee naar huis neemt en daar luidruchtige seks mee heeft. Wat Luci tekort komt, heeft Joshua op zolder genoeg en dat steekt. Een meeslepend erotisch sensueel verhaal, weg leggen is geen optie. En met een Cliff hanger eindigt deel 1 en wordt je achter gelaten met de vragen wie wat waarom.

In spanning wachten op deel 2 van de familie King.

Lieve leesgroet Caroline

 Koop bij bol.com

Een gedachte over “King “spelen met vuur” deel 1 – Olivia Lewis “Tijdens het lezen van deze erotisch roman is wegleggen geen optie”

Reacties zijn gesloten.