Recensie van Carla·Recensies

“Fleur, een leven in de knop geknakt”- Motell Rijnen ‘Aangenaam verrast, wat een prachtige schrijfstijl.’ #Carla

“Fleur, een leven in de knop geknakt”- Motell Rijnen 

“Fleur, een leven in de knop geknakt” van Motell Rijnen, een literaire/psychologische roman: een fraaie cover en een mooi verhaal in een prachtige schrijfstijl!

  • Auteur: Motell Rijnen
  • Uitgever: Boekenindustrie
  • Nederlands 
  • 1e druk februari 2019
  • 9789492046321
  • Paperback
  • 212 pagina’s

 

Inhoud:

9200000105197580Fleur, een veertien jarig meisje, wordt gechanteerd door haar tweelingbroers. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen, alleen omdat ze volgens hen een bastaard is. Het ridderspel en het trauma wat hierop volgt, heeft verstrekkende gevolgen voor het verloop van haar verdere leven door de keuzes die ze hierna maakt. Een groot geheim draagt ze met zich mee en zelfs Thomas haar echtgenoot is hier onderdeel van. Verbonden door een absurde eed, zijn ze tot elkaar veroordeeld, maar leven ze hun eigen leven. Zijn leven speelt zich voornamelijk af in de kroeg met zijn vrienden. Zij zoekt in haar leven aandacht en liefde bij haar minnaars. Dan ineens overlijdt Thomas door een hartstilstand. Fleur komt er achter dat haar broers gelijk hadden toen ze haar een bastaard noemden. Lukt het Fleur zich te ontworstelen aan haar verleden en haar leven weer op de rit te krijgen?

Persoonlijke Leeservaring

Meestal lees ik thrillers, soms lees ik waargebeurde verhalen, vooral als het onderwerp mij interesseert. Heel soms ben ik over te halen om een roman te lezen, maar niet te vaak. En nu heb ik dan een literaire/psychologische roman gelezen: Fleur, een leven in de kop geknakt! Een boek met een prachtige cover en dito titel, wat mij betreft. Ik had niet eens veel zin om te gaan starten in een volgend boek na het lezen van een fijne thriller, maar ja mijn stapeltje ‘nog te lezen’ boeken gaf me een zetje.

Ik kan vertellen dat ik al na drie bladzijden lezen aangenaam was verrast door de prettige en mooie schrijfstijl! Alleen daarom al heb ik het boek graag gelezen! Maar dat is te kort door de bocht. Het verhaal is echt mooi en geeft je iets mee om over na te denken.

“Niet kiezen is de slechtste keuze die je kunt maken.”  Is een uitspraak uit het boek die in deze zeker als waarheid overeind blijft. Welke ook tot nadenken stemt en die ik niet onvermeld wil laten: ”Uitzichtloosheid bestaat alleen bij gratie van je eigen onvermogen om te kunnen veranderen. Niets gebeurt vanzelf. Je moet je eigen kansen creëren om in het leven te bereiken wat je wilt, je moet je eigen toekomst in de hand nemen.”

Denk nu niet dat dit boek bol staat met zinnen waarover nagedacht moet worden, nee, deze roman leest als een trein. Ik raad alleen aan om de stoptrein te nemen, zodat je bij elk station even na kunt denken over wat je gelezen hebt. De sneltrein kan ook, maar dan mis je toch wat….

Lieve leesgroet, Carla Kooijman-van Bakel

Koop bij bol.com