Recensies·Recensies van Moon

De Jakobsladder – Dirk Vanderlinden “Feiten en Fictie worden één in De Jakobsladder”

De Jakobsladder – Dirk Vanderlinden

“We nemen een reis door de tijd, Vanderlinden weet naadloos heden en verleden te combineren.  De Combinatie van Feiten, Fictie en de geweldige karakters maken The Vandiesel Company tot mijn favoriet”

9200000109788087“Als niemand weet wie ik ben, dan heb ik een betekenis. Als iemand weet wat ik ben kan ik niet meer bestaan. Wat ben ik?

Sinds Annette haar plotselinge vertrek is The Vandiesel Company niet meer als vanouds. Dan is daar plots versterking, de Franse Odile komt het team aanvullen. Is het team weer compleet? Dit is wel te hopen want het team voor raadsels. Er gebeurt van alles in het Koninklijke Museum van Kunst en Geschiedenis, en wat heeft dit te maken met de maanlanding 50 jaar geleden? Kunnen de team leden deze mysteries oplossen?

The Vandiesel Company, een zeer intrigerend gezelschap die de vraagstukken waar de ‘gewone’ politiemacht niet aan kan oplost. Voor de fans van de boeken van Vanderlinden voelt het meteen als thuiskomen, de karakters gaan je stuk voor stuk na aan het hart staan, en persoonlijk hoop ik dat het goed komt tussen Annette en Walker. In De Jakobsladder maken we kennis met een nieuw lid van de Company, welke het niet gemakkelijk krijgt, kan zij zich staande houden binnen het team. Zoals we gewend zijn van Dirk Vanderlinden, gebruikt hij veel kennis, achtergrondinformatie en humor in zijn thrillers, wat maakt dat het heerlijk weg leest en je verzadigd de bladzijdes omslaat. Fijn. Ook dit deel van The Vandiesel Company is goed los leesbaar, is dat een aanrader nee, natuurlijk niet want je wilt gewoon alle avonturen van het intrigerende team lezen. Maar het is wel mogelijk! Vanderlinden verwerkt de juiste hoeveelheid terugkoppelingen in het verhaal om het begrijpelijk te maken, elk boek start met een kennismaking en informatie over het team, hierdoor kun je in elk deel instromen.

In De Jakobsladder beschrijft Vanderlinden op zijn eigentijdse manier het verhaal van The Vandiesel Company, een combinatie van Nederlands met ook veel Vlaamse zinnen, deze worden onderaan de bladzijde vertaald. Het geeft het verhaal iets eigens maar tegelijkertijd ook iets rommeligs. Voor de Vlaamse lezers is dit waarschijnlijk heerlijk leesbaar, voor de Hollandse lezers kan het soms als storend worden ervaren. Het doet zeker geen afbreuk aan het verhaal want de onderliggende problematiek van de teamleden en de zoektocht van Casper naar het verleden van zijn vader, worden allemaal verweven tot een trekkend verhaal. Er heerst een goede spanningsboog, de humor en de romantische perikelen maken het verhaal. Vanderlinden heeft gedegen research gedaan, de combinatie van het heden en verleden lopen naadloos in elkaar over. In De Jakobsladder neemt Vanderlinden je mee naar 1967, 1969 en het nu, je krijgt een uitgebreid beschreven kijkje in de geschiedenis, De maanlanding nu 50 jaar geleden en het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis speelt een grote rol in dit zevende deel van The Vandiesel Company serie. Dirk Vanderlinden weet dit weer op een zeer sterke manier te combineren, Feiten en Fictie kruizen elkaars wegen, samen met het heerlijke team een ideale mix welke de lezer veel leesplezier zal geven.

Kortom houd je van een sterke thriller, waarin humor en heerlijke karakters het verhaal maken. Houd je ook van een goed verhaal met inhoud waarin ook een onderwijzende boodschap verscholen ligt dan is De Jakobsladder echt een boek voor jou. Reis je mee van Brussel naar de Maan?

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com

Een gedachte over “De Jakobsladder – Dirk Vanderlinden “Feiten en Fictie worden één in De Jakobsladder”

Reacties zijn gesloten.