Gast recensies·Recensies

De Bieb-bende 8- Michael Reefs “Opnieuw een aanrader.”

De Bieb-bende 8 – De vloek van de Ferox – Michael Reefs

“Een aanrader met een Cliffhanger waardoor je alleen maar nieuwsgierig wordt naar meer!..”

  • Titel: De Bieb-bende 8 – De vloek van de Ferox
  • auteur : Michael Reefs
  • ISBN: 1 9789492604040
  • mei 2019
  • 450 pagina’s

9200000100530725Deel 8 van De Bieb-bende begint met een gloeiende hanger die bij een standbeeld hoort. Dit is het begin van een nieuwe reeks op te lossen opdrachten.  Er blijken meer standbeelden te staan in Zuidbaai, die allemaal gemaakt zijn door de kunstenaar Pilotti waar we in de eerdere delen over gehoord hebben. In de standbeelden zijn geheimen verstopt waar de kinderen een oplossing voor moeten zoeken om zo verder te kunnen in hun zoektocht om de 8e hemelrijder te kunnen bevrijden deze maand.
Deze keer zit George Hill, de man met de bijl hen vanaf het begin af aan al dwars. Hij is bezig om zijn meesterplan te voltooien, waarbij hij de eigenschappen van de kinderen voor nodig heeft.
De grootste rol zit hem dit keer in het boek in de vloek van de Ferox, een groot schip met aan boord de vrouw van Pilotti gevangen door de vloek.  Zowel George als de Bieb-bende willen de vloek van zijn schip verbreken. George, zodat hij verder kan met zijn plan en de kinderen willen de vloek verbreken om zo anderen te kunnen helpen en verder te kunnen met hun geheimen om te ontrafelen.
Dit keer krijgen ze onverwachts hulp vanuit het museum, een vrouw die graag meer wilt weten over de geheimen en hoopt zo ook achter de waarheid te kunnen komen en de tot nu toe nog on beschikbare informatie over veel kunstobjecten.
Het is dit keer een zware strijd tussen de kinderen en de man met de Bijl, waarbij niet iedereen ongedeerd lijkt te blijven. Vaak komen de kinderen er alsnog heelhuids vanaf, behalve Melanie die tot nu toe nog steeds gevangen is door de kwade machten; maar dit keer vallen ook de anderen ten prooi aan de gemene grillen van George Hill en zijn meesterplan.
Het boek eindigt met een spannende cliffhanger, waarbij je echt geen idee heb of het echt zo zal aflopen of dat er nog een plot twist zal komen in het nieuwe deel. Dit maakt het weer extra spannend om te moeten wachten op het nieuwe boek. Opnieuw een aanrader.

Lieve Leesgroet Marion Poeste

Koop bij bol.com