Gast recensies·Recensies

Anita las; Zonnemeisjes – Hedwig Meesters 4**** “Moeilijk weg te leggen, onheilspellend en spannend…”

 Zonnemeisjes

“Het is te hopen dat Hedwig Meesters het niet laat bij dit ene boek”

 • Auteur: Hedwig Meesters
 • Uitgever: Paris Books
 • Nederlands 
 • Druk: 20001#Eerste druk 
 • 9789492883698 
 • mei 2019 
 • Paperback
 • 190 pagina’s

aSinds de dood van haar zusje Micky, worden de gedachten van de zevenendertigjarige Kitty Klaarhout beheerst door schuld. Ze kan het gevoel niet loslaten dat ze de dood van Micky had kunnen voorkomen. Op een dag ontvangt Kitty een uitnodiging voor het verjaardagsfeest van haar oude buurjongen Gijs, op wie ze als tiener verliefd was. Haar eerste gedachte is dat Gijs iets van haar wil. Het weerzien krijgt een wending die het leven van alle betrokkenen op zijn kop zal zetten.

Zonnemeisjes gaat over jaloezie en het menselijke verlangen naar liefde en vergeving. Bovenal is het een roman over de noodzaak om af te rekenen met een onverwerkt verleden.

Het eerste hoofdstuk trekt de lezer al gelijk het verhaal in en nodigt uit tot verder lezen. Het boek geeft een mooi tijdsbeeld van de jonge opgroeiende Kitty die slecht kan omgaan met de adoratie van haar ouders voor haar jongere zusje.

Zoals het een puber betaamt stort ze zich in gebeurtenissen en doet uitspraken zonder goed over de gevolgen na te denken. Dit leidt tot verschillende rampzalige voorvallen. Kitty ontwikkelt zich van een vrij naïeve tiener in een onzekere jonge vrouw. Gelukkig voor de lezer weet ze dat op het eind van het verhaal van zich af te schudden.

De auteur heeft een prettige schrijfstijl wat makkelijk leest zonder al te moeilijk taalgebruik. Het verhaal wisselt tussen heden en verleden maar dit is niet storend. Meesters schrijft erg beeldend en je ziet de tijd en de gebeurtenissen zo voor je. Het is erg moeilijk het boek weg te leggen, de sfeer is onheilspellend wat het boek realistisch en spannend maakt.  Kortom een heerlijk verhaal waar de lezer zich lekker in kan inleven én verliezen. Het is te hopen dat Hedwig Meesters het niet laat bij dit ene boek 😉.

Lieve Leesgroet Anita Poot

4 sterren ****

 • Plot: 4
 • Schrijfstijl: 4
 • Psychologie: 5
 • Verhaallijn: 4
 • Leesplezier: 5

Koop bij bol.com