Recensies·Recensies van Caro

Toni Coppers – De Erfenis “Een klein boekje met een groot verhaal”

Toni Coppers – De Erfenis

“Een klein boekje met een groot verhaal”

De erfenisMisschien niet helemaal eerlijk om over dit boekje een recensie te schrijven, want dit boekje is alleen te verkrijgen in België en wel gratis bij aanschaf van twee sixpacks Duvel. Maar hopelijk worden jullie getriggerd en proberen ook dit boekje van Toni te pakken te krijgen. Laat ik nu wat kennissen hebben in België, die voor mij speciaal zo’n boekje hebben gescoord bij de Makro waar op dat moment Toni aan het signeren was.

Dus een uniek exemplaar met handtekening, die bij mijn rij Toni boeken gezet kan worden.

Geen Liese Meerhout, maar wel een geweldig verhaal waar de ene plot met de andere wordt verweven. Ik was toch vrij zeker over de zaak, maar door het goed geschreven verhaal werd ik steeds op het verkeerde been gezet. Wat achterop de flap staat is zeker waar.

“Het schrijven van een thriller lijkt op het brouwen van een Duvel. Je hebt niet alleen vakkennis nodig maar ook passie, de juiste ingrediënten en veel geduld. Duvel heeft een lange traditie in het delen van hun passie met andere kunstenaars. We zijn vereerd dat we dit boek in diezelfde traditie mochten schrijven en hopen dat u ervan geniet.          Toni & Annick

Een familie op een landgoed waar na de dood van de vrouw des huizes een soort van beerput wordt geopend. Niets is wat het lijkt en bedrog, jaloezie en hebzucht zijn de belangrijkste ingrediënten van dit gezin.

Kim Lavigne is na de dood van haar ouders opgevangen door haar oom, politieman Bernard, maar deze kon niet met de verdrietige en opstandige puber omgaan en zodoende kwam Kim in het gezin Jacobs- Monsecour terecht waar ze met veel liefde werd opgevangen, Het gezin bestond uit Gerard en zijn vrouw Elisabeth en de kinderen Jacky, Thomas, Patrick en Elena.

Na een liefdevolle pubertijd ging Kim studeren en switchte heel onverwachts van studie, nu werkt ze hoog in de bomen en probeert deze reuzen te behoeden voor ziekte en doodgaan. Gerard, de pleegvader van Kim en eigenaar van het landgoed Sint-Amands, heeft Kim gevraagd langs te komen omdat hij zich grote zorgen maakt om de bomen langs de lange oprijlaan, maar ook heeft hij haar graag bij zich na de dood van zijn vrouw Elisabeth. Kim die een fijne tijd bij de familie heeft gehad heeft een speciale band met de jongste dochter van het gezin Elena. Samen hebben zij heel wat uurtjes doorgebracht in de boomhut van Elena en zo gauw Kim gesproken heeft met Gerard gaat ze haar “zusje” opzoeken. Elena is heel erg verdrietig over het overlijden van haar moeder en is dolblij dat Kim er is.

Tijdens het avondeten wordt er door Gerard een video vertoont waarop de zieke Elisabeth te zien en te horen is. Alle kinderen zijn  aanwezig en Elisabeth  spreekt haar kinderen toe. De spanning is te snijden, want Elisabeth neemt geen blad voor de mond en eindigt met de woorden:

“Hier neem ik afscheid. Ik heb niet veel geleerd, behalve misschien het allerbelangrijkste en dat is dit: het enige wat telt in het leven, is de liefde. Zorg voor elkaar.”

Wanneer notaris Bastiaans op een ochtend het testament heeft voorgelezen kun je een speld horen vallen en is iedereen verbijsterd. Het begin van een familietragedie waarbij vooral hebzucht en jaloezie de boventoon voeren. Wanneer oom Bernard op het landgoed moet komen na een fataal ongeluk van één van de gezinsleden, is het Kim die de details probeert te zoeken en zo steeds verder de beerput opentrekt. Toni en Annick hebben ook dit keer weer een geweldig verhaal gecreëerd.

Genoten van deze kleine thriller met een groot verhaal.

Lieve leesgroet Caroline