Recensies·Recensies van Caro

Geheim akkoord – Marieke Simons “Een goed debuut over vriendschap, jaloezie en liefde”

Geheim akkoord – Marieke Simons

“Een heel goed debuut over vriendschap, jaloezie en liefde.”

Mijn leeservaring:

Geheim akkoordEen debuut dat me door de auteur was toegestuurd.  Wil je dit lezen, ik ben benieuwd naar jouw mening. Natuurlijk ben ik altijd blij als auteurs dat aan mij vragen en wat dan ook heel blij met dit boek. Een mooie cover met de woorden voorop:

Mijn vriend

Zijn strijd

Ons verlangen

Dit triggerde me meteen om te lezen. Een liefdesverhaal met een heel andere keerzijde dan je zou verwachten.

De proloog zet vraagtekens.

Wat heb ik gedaan? De gedachte schoot door mijn hoofd, terwijl mijn blik gericht was op de brede schouder naast mij. Met het dekbed onder zijn arm geklemd lag hij vredig te slapen. Ik keek naar de dichte slaapkamer der. Als ik voorzichtig over hem heen zou kruipen, hoefde hij er niets van te merken en was ik veilig.

Thomas en Aisling (Ace) waren buren en al hun hele leven bevriend. Samen maakten zij muziek en hadden grootse plannen, totdat de moeder van Aisling kwam te overlijden en zij met haar vader en zijn nieuwe gezin in Ierland moest gaan wonen.

Aisling kan bijzonder goed viool spelen, maar thuis mag zij niet spelen van haar stiefmoeder. Wanneer Aisling zonder thuis te zeggen waar ze heen gaat, terug keert naar Nederland is haar enige optie bij haar oude buurjongen in huis te gaan wonen. Hij speelt nog steeds piano en heeft meegedaan aan een talentenjacht, maar wat er toen is voorgevallen wordt voor Aisling pas duidelijk als het bijna te laat is. Liefde, vriendschap en vertrouwen spelen een grote rol in dit verhaal, waarbij vertrouwen denk ik wel het grootste ingrediënt is. Thomas probeert Aisling weer te laten spelen en het liefst op een podium, maar Aisling is te onzeker. Wanneer er een andere jongen, Matthew, stiekem luistert wanneer Aisling in de muziekstudio speelt, is hij onder de indruk en ook hij probeert Aisling te laten spelen. Maar Thomas verbiedt haar om met Matthew om te gaan, wat is er gebeurd tussen Thomas en Matthew in de jaren dat Aisling in Ierland zat.

Dat ook jaloezie mensen tot het uiterste drijft komt in dit verhaal goed naar voren. Het enige minpuntje was een ongeluk in het verhaal, dat enorm heftig is, maar te eenvoudig wordt afgedaan.

Ik heb genoten van dit boek en het geheim akkoord heeft met muziek maar ook met vriendschap en diep vertrouwen te maken. Mijn dochter heeft het boek ook gelezen, na mij en had het zo uit. Zij vond het ook een prachtig verhaal, dus een boek voor volwassenen, maar New Adult  kan het ook goed lezen.

Marieke heeft een heerlijke schrijfstijl en het boek is moeilijk weg te leggen. Het epiloog raakte me diep, zo mooi dat dat er nog bij staat.

Ik hoop dat het niet bij dit debuut blijft, want ik wil echt meer lezen van deze schrijfster, Marieke Simons

Lieve leesgroet CarolineKoop bij bol.com