Recensies·Recensies van Moon

Het vergeten meisje – Toni Coppers “Coppers verdient een groter podium in Nederland, weer een pageturner”

Het vergeten meisje – Toni Coppers

“Weer een heerlijke Liese Meerhout thriller, waarbij de karakters op sublieme wijze worden neergezet door Coppers”

  • Uitgever: Manteau
  • Auteur: Toni Coppers
  • Nederlands
  • Druk: 1 
  • 9789022336205 
  • mei 2019 
  • Paperback 
  • 320 pagina’s

“Ik heb het vanaf het begin gezegd, zei ze met enig vuur, en het blijkt weer eens, er is meer aan de hand met die zaak-Bonardo”

9200000102597480Wanneer Camila niet terugkeert van haar dienst weet het team dat er iets aan de hand is met de altijd stipte wijkagente. Ze is in shock na het ontdekken van een gruwelijk gezinsdrama. Al snel blijkt dat hier meer aan de hand is, waardoor raakt Camila zo in shock wat heeft zij verdrongen. Haar verleden komt langzaam boven drijven. Liese doet er alles aan om haar vriendin te ondersteunen en Liese zou Liese niet zijn als zij gaat graven in het verleden van haar jonge vriendin.

Toni Coppers verdient het gewoon om een groter podium hier in Nederland te krijgen, veel van de echte thriller-ans hebben nog geen kennis gemaakt met deze top-auteur uit Vlaanderen. En echt ze weten niet wat ze missen!

“Neem nu Camila, dacht ze: vanwaar toch die angst om te graven? Was het de angst om als zwak te worden aangezien?

Ook in Het vergeten meisje laat Coppers weer zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Het verhaal klopt gewoon. Een zeer gedegen research zet een heel sterk verhaal neer. In Het vergeten meisje weet Coppers de lezer te overtuigen op het psychische vlak. Camila haar problemen worden sterk uitgemeten en duidelijk en geloofwaardig neer gezet. De problematiek van de jonge wijkagente klopt gewoon, mede hierdoor wordt dit verhaal een page turner, eenmaal gestart in dit boek kun je al snel geen genoeg krijgen en ben je pas tevreden wanneer de laatste bladzijde is omgeslagen.

Coppers snijdt in Het vergeten meisje een aangrijpende situatie aan welke hij sterk weet uit te werken, de karakters worden weer uitgebreid en stevig neergezet. Ook het leven van Liese gaat verder, Masson en Liese gaan je nu eenmaal na aan het hart staan wanneer je eenmaal een boek van de serie hebt gelezen. Coppers weet het wel zo te brengen dat de boeken los van elkaar te lezen zijn, de lezer krijgt voldoende informatie om het geheel te begrijpen en empathie voor de karakters te krijgen. Maar wees gewaarschuwd eenmaal een Coppers betekend voor vele thriller-fans alle boeken van Toni Coppers.

Voor mij was Het vergeten meisje weer een page-turner, ik baalde dat het boek uit was. Liese en Masson zijn als familie en laten je maar slecht los. Mocht je nog nooit iets gelezen hebben van deze Vlaamse top-auteur geef het eens de kans, want je gaat van hem houden. De sympathieke auteur heeft gewoon een hoog knuffel gehalte, maar in zijn schrijfstijl zal je dit niet terugvinden, daarin is hij ijzersterk en weet hij de thriller fan menigmaal op het puntje van zijn stoel te trekken

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com