Jeugdboek·Recensies·Recensies van Caro

Ze zien mij niet – Alice Bakker “Een spannend jeugdboek wat zeker ook jongens zal verrassen”

Ze zien mij niet – Alice Bakker

“Een spannend jeugdboek wat zeker ook jongens zal verrassen”

Auteur: Alice Bakker
  • Nederlands
  • Druk: 1
  • 9789492115898
  • mei 2019
  • Paperback
  • 202 pagina’s

ze zien mij nietZe zien mij niet is het 2de jeugdboek van Alice Bakker uitgegeven bij Godijn Publishing. Alice bakker schreef eerder al “Slapen doen we morgen weer” en ook die mocht ik lezen. Ik was heel benieuwd naar dit tweede jeugdboek en de cover vond ik al zeer aantrekkelijk. De cover geeft spanning aan door de persoon in het zwart en een brandende lucifer, wie zou deze persoon zijn, daar draait het om in het verhaal.

In de vakantie las ik het boek en hierna mijn dochter. Beide waren we zeer onder de indruk van het verhaal.

Een groep vrienden spreekt heel vaak in de pauze of na school af om een potje voetbal te spelen. Aaron en Thomas zijn dik bevriend al doet Thomas de laatste tijd wel wat vreemd. Hij moet pakketjes wegbrengen met etenswaren, maar wie zit er nu op thee en koekjes te wachten laat op de avond! En waarom mogen de vrienden nooit eens chillen bij Thomas thuis, wat houdt hij verborgen.

Tijdens een pauze vertelt Kira dat het huis van haar tante is afgebrand ‘s-nachts. Er zijn de laatste tijd wel veel branden in Vierblad. Zou er een pyromaan aan het werk zijn. Dit vraagt de brandweer zich ook af, te veel brandjes zijn er de laatste tijd, dus er wordt extra opgelet.

De groep vrienden besluit, om na het voetballen op zaterdag, de tante van Kira te helpen met opruimen van de puinzooi van haar huis en wat ze dan vinden….. De groep gaat zelf op onderzoek uit, maar wordt het zoeken naar een verdachte niet te gevaarlijk.

Iedereen houdt iedereen in de gaten en het wantrouwen wordt groter. Aaron denkt dat Thomas er wat mee te maken heeft en bij de brandweer houden ze beide jongens in de gaten, want wat een toeval dat de jongens altijd vooraan staan bij een brandje.

Er staan hoofdstukjes tussen met schuingedrukte tekst in de ik vorm geschreven.

Ze wandelen al richting de uitgang. Ik ga er langzaam achteraan. Thomas draait zich om en zwaait. “Er was weer brand hè, vanavond,” roept hij me toe. “O, ja?” vraag ik quasiverbaasd.

..mij zien ze nooit, denk ik bijna hardop.

Tijdens het lezen verdenk je de één en dan de ander, maar waarom en wie blijft tot het laatst toe verrassend. Een verhaal over vriendschap en vertrouwen. Een verhaal wat je in één ruk wilt uit lezen.

Lieve Leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

Een gedachte over “Ze zien mij niet – Alice Bakker “Een spannend jeugdboek wat zeker ook jongens zal verrassen”

Reacties zijn gesloten.