Recensies·Recensies van Moon

Omdat ik je mis – Jacqueline Coppens. “Mijn irritatie verdwijnt als sneeuw voor de zon”

Omdat ik je mis – Jacqueline Coppens

 “Na een moeizame start niet weg te leggen…”

“Hij moet geduldig zijn. Net zo geduldig alstoen, op de eerste warme dag in mei, een datum die in zijn geheugen gebeiteld staat; 15 mei 1988”

9200000097153190

 

Esmee `s leven is danig verandert sinds de vermissing van haar dochtertje, Vera, het meisje verdween op een middag in februari uit de achtertuin. Niets is meer hetzelfde sinds die dag en na vier jaar is er ook niets meer vernomen van het jonge meisje. Wanneer Esmee via een chatsite in contact komt met een onderzoeksjournalist, welke beweert informatie te hebben over de verdwijning van Vera raakt Esmee in verwarring. Is deze Frederik betrouwbaar of een op sensatiebeluste journalist.? Komt er eindelijk duidelijkheid, kan Esmee Vera weer in haar armen sluiten?

Waar gaat dit heen?

Omdat ik je mis is de tweede thriller van Jacqueline Coppens waar in de lezer heen en weer wordt geslingerd tussen 2008 en 2012, je wordt getriggerd door de schrijfster want je krijgt niet snel vat op het verhaal. De mysterieuze persoon die het verhaal van Kijkduin vertelt hult zich in een ongrijpbare mist, het verhaal van Esmee wekt empathie op maar tegelijkertijd hult ook zij zich in mysterie. Waar gaat dit heen, toch wil je weten hoe het zit wat er gebeurd is met Vera.

Eenmaal in het verhaal gekomen kun je het niet meer wegleggen

Er gebeurt veel vanaf het begin in Omdat ik je mis, de karakters werken danig op je gevoelens in, er komt irritatie naar boven, medelijden, maar ook naïviteit hierdoor is de sfeer ongrijpbaar, en onheilspellend. Vanaf het begin heb ik wantrouwen bij sommige karakters, wat al aangeeft dat Coppens de karakters sterk weet neer te zetten. Halverwege het boek verandert de hele sfeer, dreiging neemt het verhaal over, is het te veel dreiging te veel toevalligheden en verdachte karakters dat zal voor eenieder anders zijn. De een zal al op het puntje van zijn stoel zitten en het verhaal worden in gezogen de ander zal het misschien iets te vinden. Persoonlijk raak ik over de helft van het boek meer gegrepen door het verhaal, de vaart waarin het geschreven is laat me minder makkelijk los. Eenmaal daar gekomen raakt het gehele verhaal in een stroomversnelling en tot de plot ben je gevangen in Omdat ik je mis.

Coppens zet weer een sterk verhaal neer, had ik in het begin wat moeite met de personages, halverwege werd ik gegrepen en kon ik het niet meer loslaten. Het verhaal steekt goed in elkaar ik raak wel enorm nieuwsgierig naar meer van deze auteur. Mijn irritaties van het begin verdwenen als sneeuw voor de zon, en Coppens heeft mij enorm op het verkeerde been gezet met al die verdachte karakters.

Lieve leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com