Recensies·Recensies van Caro

Tot de dood – Simone Rozeboom “Een super spannende roman, wegleggen is geen optie” #Caro

Tot de dood – Simone Rozeboom

“Een super spannende roman, wegleggen is geen optie”

Tot de doodDe cover van deze spannende roman is prachtig. Een vrouw kijkende door een raam (later in het verhaal zie je dit voor je).

Emma woont in New York samen met haar vriend Jerry, ze zijn gelukkig en hebben beide een leuke baan, totdat haar vriend Jerry plotseling een einde aan de relatie maakt. Alles heeft ze opgegeven in Nederland en de enige vrienden die ze kent zijn ook de vrienden van Jerry. Gelukkig kan ze bij haar collega Kate terecht die samen met haar het evenementenbureau “Go Events” runt. Het is druk met evenementen, maar Emma gaat nadat alles is geregeld terug naar Nederland om uit te rusten tijdens een lange vakantie.

Haar laatste opdracht is een surprise party organiseren en met de opdrachtgever beleeft ze een one night stand. Niets voor Emma maar het gebeurde gewoon.

Terug in Nederland heeft ze de mogelijkheid om op een camping van haar tante te komen werken en krijgt daar ook een eigen huisje toegewezen. Haar leven in Nederland krijgt zo weer een invulling en ze is al weer heel gauw gewent.

Tijdens haar verblijf in Nederland krijgt Emma plots een berichtje van Rick, de man waar ze een one night stand mee had in New York. Even weet ze niet wie hij is totdat er wat gaat dagen.

 “Oh, aha, Rick.” Haar hersenen draaiden op volle toeren. Hoe kwam hij aan dit nummer? “Ik was nieuwsgierig  hoe het met je was , na uhm… je weet wel.” ”Oh ja goed, goed. Hoe kom je aan dit nummer?” floepte het eruit voor ze er erg in had.

 Nog steeds vraagt haar ex Jerry hoe het met haar gaat en dat wil ze eigenlijk niet meer, ze wil weer een nieuw leven op gaan bouwen. Gelukkig ontmoet ze al gauw een leuke knul Floris en lacht het geluk haar weer toe. Alleen Rick is een volhouder en hij blijft Emma achtervolgen totdat ze hem heel duidelijk maakt dat ze niets voor hem voelt. Dat Rick daar geen genoegen mee neemt wordt pijnlijk duidelijk.

Een roman die je hartkloppingen bezorgt en een verhaal dat je in één ruk uitleest. Weg leggen is zeker geen optie. Een spannende roman met thriller ingrediënten, met een plot dat je doet huiveren. Zou jij na het lezen van Tot de Dood je dochter nog alleen laten wonen?

Wat een geweldig debuut van Simone Rozeboom, haar schrijfstijl en haar verhaal vragen om meer. Een dikke mustread wat mij betreft.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com