Recensies·Recensies van Moon

Skoftig – Marleen Hartog “Even inkomen maar DAN…………!!!!”

Skoftig – Marleen Hartog

 “Een lange aanloop met een spetterend end.”

9200000111523262Wanneer het verleden je in haalt. Wat heb jij te verbergen?

Wanneer je ouder bent en het verleden dreigt je in te halen, dit overkomt een groep jongeren uit Hoorn wanneer zij worden geconfronteerd met geheimen uit hun geboorteplaats. Wanneer er doden vallen lijkt iemand de waarheid boven tafel te willen krijgen.

“Het mysterie van die ene kermis. Het verdriet, de sensatie. Een nooit opgeloste zaak.”

Skoftig een thriller uit West-Friesland, wanneer je dit leest wil je hem lezen, zeker als de kermissen van die streek je na aan het hart staan. Ennnnn… zijn we niet allemaal jong geweest? De karakters in dit boek wel tenminste.

“ Even inkomen maar dan…..”

Het is even inkomen, geen idee hebbende wanneer de losse eindjes samenkomen verloopt het begin van Skoftig wat stroef. Veel verschillende doch zeer intrigerende karakters passeren de revue, je voelt de dreiging zeker wel maar je hebt geen idee wanneer de puzzelstukjes 1 worden. Hierdoor ben ik persoonlijk wat afgeleid, al is de sfeer wel herkenbaar en sterk beschreven.

“Goede sfeer, je waant je op een West-Fries dorpsfeest waar het ons ken ons is…”

Wanneer de lezer eenmaal de karakters leert kennen, en een idee heeft hoe ze met elkaar verbonden blijken, komt het verhaal in een stroomversnelling en wordt je mee gezogen tot de plot. De plot welke je niet zal zien aankomen, heel sterk in elkaar gezet. Je zult tijdens het lezen wel een idee hebben, net als mij maar dit zag ik niet aankomen. Hiermee weet Marleen Hartog mij danig te verrassen en wist ik naar het einde toe het boek niet meer weg te leggen. Het moest uit en ik wilde weten hoe het in elkaar stak.

“Woede moest wachten. De woede kwam later. Het was nu tijd voor wraak, tijd om af te rekenen.”

Marleen Hartog heeft mij toch danig in de tang met haar Skoftig sterke einde, mijn hele mening heeft zich 100% omgekeerd en ik sluit het boek met een kater. Balen dat het uit is, want ondanks het voor mij persoonlijk moeizame begin sluit zij Skoftig spetterend af….

Deze thriller is niet wat het lijkt, je wordt flink op het verkeerde been gezet en zult genieten van de intriges en geheimen uit het pittoreske Hoorn.

Lieve leesgroet Moon

Koop bij bol.com

Een gedachte over “Skoftig – Marleen Hartog “Even inkomen maar DAN…………!!!!”

Reacties zijn gesloten.