Recensies·Recensies van Moon

Dood de Koning – Sandrone Dazieri “Deze trilogie zijn stuk voor stuk Mustreads, in hoofdletters.”

Dood de Koning – Sandrone Dazieri

“Hopelijk hoeven we niet lang te wachten op een verfilming van deze meesterlijke boeken..”

9200000105015721Wanneer Tommy tijdens een sneeuwstorm zijn heil zoekt bij het huis van ex-rechercheur Colomba Caselli, is dit niet zonder reden. Wat is er gebeurt met de autistische jongen? Als blijkt dat de ouders van de jongen op lugubere wijze om het leven zijn gekomen, wil Colomba de jongen helpen, om wel heel persoonlijke redenen. HIJ was toch dood? Wanneer Colomba de waarheid wil achter halen zal ze Dante moeten vinden want zonder Dante zal haar dit niet lukken. Maar waar is Dante?

 De Italiaanse misdaadschrijver komt met het derde deel van de ‘Dood de – serie’ weer een lekker dikke pil over de intrigerende karakters Colomba Caselli en Dante Torre. Na het halfopen einde van het tweede deel ‘Dood de Engel’ hebben we toch weer 2 jaar moeten wachten op het vervolg, maar het geduld van de lezer wordt beloond. Dood de Koning start in een sneltreinvaart. Je zit meteen weer middenin het verhaal, het intrigerende duo Dante en Colomba hebben mij persoonlijk in de eerdere delen al geraakt en vanaf bladzijde één weet ik weer waarom dat zo was. Beide karakters raken mij, maar zijn aan de andere kant ook zo ongrijpbaar. Een ideaal duo voor een tv serie, uniek en intrigerend.

De Dood de Vader-serie vraagt om verfilming of een tv-serie

Mocht je nog niet eerder een deel hebben gelezen van deze serie raad ik je persoonlijk aan niet te starten in Dood de Koning, deze boeken zijn niet geschreven om los van elkaar te lezen, natuurlijk probeert Dazieri je in elk deel genoeg informatie te geven over wat er is gebeurd in de eerdere delen. Dit snap je als je de boeken hebt gelezen, je wordt even opgefrist en weet gelijk weer hoe het ok al weer zat. Maar dit is een serie die het verdient om alle drie te lezen, je groeit mee met de karakters en ook in dit deel groeien we weer door. Caselli, is een taaie, maar onder die stoere karakter trekken blijkt toch een heel gevoelig persoon te zitten, Dante blijft ook in dit deel een mysterie. Je kunt je helemaal laten gaan in je verbeelding, Dazieri zet de karakters sterk neer maar laat ruimte over voor je eigen fantasie.

Genieten met Hoofdletter G, en Gruwelen met diezelfde Hoofdletter…

De trilogie is compleet, helaas, hopelijk mogen we meer verwachten van het lugubere thrillerbrein van de Italiaanse auteur. Want dat hij schrijven kan heeft hij in deze drie delen wel bewezen, een serie onder het kopje Mustreads horen. Een lugubere thriller serie welke je aandacht verdient, want dat het boek onder je huid gaat zitten is één ding dat zeker is.

Stap in deze Italiaanse rollercoaster en laat de rillingen over je lijf lopen….Dit is geen miskoop, deze drie delen horen in je boekenkast..

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com