Recensies·Recensies van Caro

Echtgenoten, Echte Mannen – Rob Bakker “Genoten van deze echtgenoten” #Caro

Echtgenoten, Echte Mannen – Rob Bakker

“Genoten van deze echtgenoten”

  • Auteur: Rob Bakker
  • Uitgever: Letterrijn
  • Nederlands
  • Druk: 1
  • 9789491875830
  • mei 2019
  • Hardcover
  • 200 pagina’s

echtgenotenEchtgenoten, echte mannen het boek van Rob Bakker heb ik mee op vakantie genomen. Ik hoorde van de één het is een mannenboek de ander zei, nee joh het kan voor iedereen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

De cover met 7 mannen bij een watertje, zijn dat echtgenoten of echte mannen, kwam bij mij wel echt over als een mannenboek. Prachtig gebonden en hardcover uitgegeven, gaf het boek een sjieke uitstraling.

Het verhaal speelt zich af in Nederland en gaat over Chris die opnieuw gaat trouwen en zijn vrijgezellenavond wil hij met hetzelfde groepje mannen beleven, als toen hij voor het eerst trouwde. Chris is plotseling door zijn eerste vrouw verlaten, deze vrouw adoreerde hij en waarom zijn eerste vrouw ervandoor is gegaan is nog steed een raadsel. Gelukkig heeft hij eindelijk, na jaren, een nieuwe vrouw gevonden. Hoeveel zou zij  wel niet op Chris zijn eerste vrouw lijken, de vrouw die hij adoreerde.

Chris’ trouw gaat al zijn vrienden immers al jaren boven de pet. Met zijn trouw konden ze hun ontrouw excuseren met de opmerking: “Ik ben geen Chris”. Dat was voldoende.

In een herberg komen de mannen samen. Sommige hebben wat met elkaar anderen totaal niet. Wanneer er besloten wordt naar een “Sauna” te gaan komen ze daar een gastvrouw tegen die een schok teweeg brengt een paar mannen van het groepje. Gelukkig hebben niet alle mannen deze vrouw gezien.

Nadat deze gastvrouw bewusteloos in bad wordt gevonden en er zelfs politie aan te pas komt, besluiten de mannen weg te gaan en naar de herberg terug te lopen, hierbij komen zij in een doolhof terecht. Daar komen de verhalen los. De geheimen en intriges die de mannen hebben komen langzaam aan boven water en wat is er nu eigenlijk met die gastvrouw aan de hand!

Sommige hoofdstukken gaan over één van de mannen en dan wordt het duidelijk wat hij met de aanstaande bruidegom te maken heeft en wie zijn vrienden zijn en nog belangrijker wat hij eventueel voor geheim met zich mee draagt.

Natuurlijk heb je altijd het haantje, die alles weet en de weg kent, maar niets is minder waar. De mannen verdwalen en het wordt koud en sommige mannen lopen niet ongeschonden door het doolhof. Komen de mannen wel op tijd aan op de bruiloft van Chris?

Ik zal het geen echt mannenboek noemen hoor, heerlijk al die geheimen te lezen die de mannen bij zich dragen en zoals het op de achterflap staat:

Meer smaken dan die zeven zijn er niet, al kijken de zeven mannen zeven keer anders naar zichzelf. Zoals iedere vrouw ook haar echtgenoot, haar eigen fantasieman schept.

Ik heb genoten van deze echtgenoten en ja hoor mijn man zit er ook tussen 🙂

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com