Leesclub·Recensies

Louise – Anne-Laure Van Neer #Leesclub “Voor je het weet heb je het boek uit”

Louise – Anne-Laure Van Neer

Louise Anne-Laure Van NeerVerrast was ik dat ik mee mocht doen met de leesclub van het boek ‘Louise’ door Anne-Laure van Neer bij Mustreads. Al snel dat bekend was dat ik mee mocht doen, kreeg ik het papieren boek. De cover vond ik vreemd, ik had de achterflap gelezen, maar wat had toch de cover er me te maken? De kleurstelling zwart wit rood vind ik mooi, maar ik zag een de kustlijn van Bretagne of was het een doorbroken lijn. De leesclub bracht uitkomst, de lijn is de contour van een zwangere vrouw. 🙂 Ik las van links naar rechts.

Mijn plan was om een klein stukje te lezen, aangezien ik tegelijkertijd met de andere leden van de leesclub wilde optrekken. Dat lukte niet, ik las een par hoofdstukken en was gebiologeerd door het verhaal van de zwangere Anne-Laure, haar contacten met Agatha (lees Christie) en haar huisbaas Louise. Vanaf de eerste bladzijde speelt humor een grote rol in ‘Louise’. Anne-Laure spreekt met Agatha en is heerlijk naïef. Louise moedert over haar en dat laat ze welgevallen. Natuurlijk weet je al dat er onheil gaat gebeuren, want ‘Louise’ is een spannende roman. Hoe of wat, dat mag iedereen zelf lezen, want voor je het weet liggen plots bloot.

Van Neer heeft een prettige, vlotte schrijfstijl. Haar schrijfstijl en ontknopingen lijken op de boeken van Agatha Christie. Er is een aantal verhaallijnen en deze verhaallijnen komen uiteindelijk samen. Ze maakt gebruik van twee lettertypes, zodat je weet welk verhaal je leest. Daarnaast heeft Van Neer humor. Gebeurtenissen volgen elkaar in een snel tempo op en voor je het weet heb je het boek uit. De plots zijn verrassend.

Ik geef ‘Louise’ door Anne-Laure van Neer welverdiend 4 sterren.

De leesclub van Mustreads op een speciale Facebookpagina was erg leuk. De vragen die werden gesteld zijn niet doorsnee en daarnaast was er een speciale gast, de auteur nam zelf deel. Ze popelde om dingen toe te lichten of uit te leggen, maar moest toch echt wachten tot mijn medelezers reageerden. Maar chapeau voor Caroline van Mustreads, en ik neem graag weer deel aan een volgende leesclub, ook met eigen exemplaar als dat zou mogen.

Lieve Leesgroet Charlotte Veltman