In gesprek met

Mustreads or Not in gesprek met; Eva Nagelkerke – ‘Stille Wateren’

Mustreads or Not in gesprek met Eva Nagelkerke

  • Voor degene die je niet kennen, kun je jezelf in een paar zinnen aan ons voorstellen…? Wie is/“zijn” Eva Nagelkerke?

Wij zijn Alexandra en Victoria Nagelkerke, twee zussen die samen schrijven. Stille Wateren is onze derde thriller.

auteursfoto.jpg

  • Stille Wateren, een nieuwe naam een nieuwe uitgever, hebben jullie hier bewust voor gekozen?

Het was een hele stap voor ons om naar een andere uitgever te gaan. We hebben altijd imagessuperfijn samengewerkt met de Crime Compagnie en we hadden een heel leuke band met onze collega-auteurs daar. Maar toen Harper Collins belangstelling toonde voor het manuscript van ons nieuwe boek, hebben we besloten om de sprong te wagen. Zo’n grote uitgeverij biedt veel voordelen. Ze hebben een enorm netwerk en als schrijver wil je toch graag dat zoveel mensen kennismaken met je verhalen. En als we dan toch bezig waren met veranderen, vonden we het eigenlijk wel heel fijn om onze eigen achternaam te gaan gebruiken.

  • Hoe doe je dat? Samen 1 boek schrijven? Hoe werkt dit voor jullie? Hoe ziet jullie schrijfproces eruit? Heb je bepaalde rituelen waar jullie mee beginnen. Waar haal je jullie inspiratie vandaan?

Onze inspiratie komt uit alles wat je als mens meemaakt in je leven of bij anderen ziet gebeuren. Misschien hebben wij een soort extra antenne waaraan dingen blijven hangen. We zien in gewone dingen altijd wel iets bijzonders en we zijn vooral geïnteresseerd in wat mensen drijft. De dingen die ze elkaar, soms niet eens bewust, aandoen… Het schrijven doen we echt samen achter de laptop. We maken van tevoren een soort draaiboek met de personages en grote lijnen van de plot. Gaandeweg ontstaat het verhaal.

  • Wat kunnen we nog meer van jullie verwachten binnenkort? Zijn jullie alweer bezig met een nieuw boek of liggen er nog andere leuke dingen op de stapel to do?

Natuurlijk broeden we alweer op een nieuw verhaal. We zijn het nu aan het uitwerken en beginnen binnenkort met schrijven. Rond het uitkomen van onze nieuwe psychologische thriller Stille Wateren, staan ook een paar leuke dingen gepland, zoals signeersessies. En we hebben heel veel zin in het unieke evenement dat we samen met onze lieve collega Jet van Vuuren bij boekhandel Stumpel in Almere gaan houden. Zaterdag 2 november om half drie. Meer informatie vind je op onze Facebookpagina’s Jet van Vuuren en Eva Nagelkerke 72320161_2450893591696927_588589374875107328_n

  • Kunnen we binnenkort nog weer een Storytel Original verhaal van jullie verwachten?

Kortgeleden hebben we een heel inspirerend gesprek gehad met onze redacteur bij Storytel. Een nieuw boek gaat nu even voor, maar we hebben al heel leuke ideeën voor een heel ander soort Storytel Original! 

  • Wat vinden jullie leuker? Een Storytel Luisterboek verhaal of toch een thriller? Welk genre past het beste bij jullie?

Het is allebei heerlijk om te doen! We zitten nu helemaal in de psychologische thriller sfeer. Dat past goed bij ons omdat we ervan genieten relaties tussen mensen te onderzoeken en uit te diepen en tegelijkertijd de spanning te doseren en op te bouwen. 1001004005992278Het lijkt ons ook erg fijn om een keer een historische roman/thriller te schrijven. Het idee is er al, nu nog te tijd.

  • Denken jullie er weleens aan om solo te gaan? Om los van elkaar een boek te schrijven?

Daar kunnen we kort over zijn: Nee!

 

  • Wat is de meest grappige, ontroerende of juist gruwelijke anekdote die jullie met ons wilt/ durft te delen uit de tijd dat jullie auteurs zijn?

Gruwelijk en achteraf grappig was een signeersessie bij een boekenwinkel die we niet bij naam zullen noemen! De boekhandel had geen reclame gemaakt, niemand wist dat we er zouden zitten en ze hadden ons op een onmogelijke plek gezet, weggestopt achter de wenskaarten. Het personeel negeerde ons en we hebben om precies te zijn nul boeken verkocht. Een helse middag. Maar in de trein terug kwamen we al niet meer bij van het lachen. Een ervaring rijker, zullen we maar zeggen…

  • Er verschijnen wekelijks mooie nieuwe, prachtige boeken, welk boek is jullie favoriet van de afgelopen tijd? Welk boek had je graag zelf geschreven? En waarom?

het-vogelhuis-eva-meijer-9789059366695Niet net uitgekomen, maar we hebben het pas net gelezen. Het Vogelhuis van Eva Meijer vonden we heel mooi. Een simpel maar prachtig verhaal over een Engelse vrouw die haar leven wijdt aan het op haar manier bestuderen van pimpelmeesjes en andere tuinvogels. Ze mogen in haar huis wonen, en dat doen ze ook. Heel bijzonder.

 

  • Kun je een korte pitch geven waarom iedereen jouw boek moet gaan lezen?

Stille Wateren is een ongewoon spannend verhaal over een ongewoon meisje. Als lezer leef je enorm met haar mee en kun je tegelijkertijd meepuzzelen met wat er nu eigenlijk echt is gebeurd!

uitgelichte afbeelding blogbericht (7)