Recensies·Recensies van Moon

Stille Wateren – Eva Nagelkerke “Een psychologisch steekspel, welke je niet mag missen.”

Stille Wateren – Eva Nagelkerke

 “Een verhaal waarin je wordt meegezogen tussen zin en waanzin, je vertrouwen wordt op de proef gesteld en de karakters zullen je raken. Een aanrader, een psychologisch pareltje”

9200000114277965

“Wat is er gebeurt tien jaar geleden?”

Waarom houden de ouders van de negen-twintig jarige Sophie haar zo strak? Gebukt onder het schuldgevoel, leeft Sophie haar leven, maar is dit wel echt een leven? Dan steekt twijfel de kop op, en gaat Sophie op onderzoek uit naar de waarheid over de bewuste nacht 22 februari 2009.

“Je hebt iets erg gedaan Sophie, maar je bent geen slecht mens”

Alexandra en Victoria Nagelkerke schrijven samen onder de naam Eva Nagelkerke, Stille Wateren, een psychologische thriller waarbij de radertjes in mijn hoofd overuren hebben gedraaid.

“Medelijden en Irritatie”

Medelijden en irritatie, dat is wat er van het begin door mijn hoofd dwarrelt, medelijden met Sophie, een karakter welke je anders nooit gezien zou hebben, zo stil, verlegen en nietszeggend, dat zijn ondergesneeuwd raakt door de personen om haar heen, dit is door de zussen goed neergezet.

 Wanneer het verhaal eenmaal opgang komt blijft dit gevoel de overhand houden, ongrijpbaar omdat je geen idee hebt wat er precies gebeurd is, dit maakt wel dat ik geïntrigeerd raak en blijf lezen te nieuwsgierig hoe het zit! De fragmenten van ‘Toen’ maken dit gevoel nog sterker, je wordt het verhaal in gezogen. De ongrijpbare start is nodig om dit gevoel op te wekken merk ik, als eenmaal je gevoel verandert, is er ook een sterke wending in het verhaal waardoor je nog meer verbinding voelt met de hoofdpersonage.

Eva Nagelkerke weet op een zeer trekkende manier het verhaal naar de climax te brengen, je blijft zo lang geboeid, omdat de personages om Sophie heen iets duisters hebben, meerdere raken naarmate het verhaal zich vormt verdacht. Maar de kracht zit hem in de staart, de plot blijft lang verborgen en mede hierdoor is dit boek een dikke aanrader. Je blijft lezen en houd jij wel van een sterk en spannend maar vooral psychologisch steekspel? Dan is Stille Wateren zeker een boek wat je op je Nog te Lezen lijst bij moet schrijven, dit wil je niet missen. Maar wees gewaarschuwd, niets is wat het lijkt!

Lieve Leesgroet Moon Kager