Recensie van Carla·Recensies

Taart uit de blender – Guillaume Marinette: hoe eenvoudig kan het zijn?

Taart uit de blender – Guillaume Marinette

“Bij verjaardagen verschillende taarten zelf bakken is natuurlijk altijd veel leuker en lekkerder dan iets kopen, maar ook is het veel werk! Dat hoeft dus helemaal niet! Neem eens een kijkje in Taart uit de blender! Maar ook voor de maaltijd kan je een hartige taart uit diezelfde blender toveren! Het is nog net geen Magic!”

• Auteur: Guillaume Marinettedownload (1)
• Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
• Nederlands
• 1e druk september 2019
• 9789045216867
• Paperback
• 76 pagina’s

 

 

Recensie:

Ingrediënten klaarzetten, mixen en in een ovenschaal doen, afbakken in de oven en klaar! Eet smakelijk…

Ik ben niet echt van het taarten bakken, mijn dochter daarentegen vindt het heerlijk om te doen, al heeft ze niet zoveel tijd. Hartige taarten heb ik geregeld gemaakt al is dit intussen al weer even geleden.
Natuurlijk eet ik graag iets lekkers maar, wat avondeten betreft, wil ik graag dat het een beetje gezond is en vooral ook gevarieerd! Ik heb geen hekel aan eten koken maar wel aan het bedenken “wat gaan we vanavond weer eens eten”. Klinkt dit bekend? Ik zal daar toch niet als enige last van hebben?

taart uit de blender foto 1
Toen ik zag dat Taart uit de Blender uit zou komen was ik direct nieuwsgierig: hier stonden zowel hartige taarten in als zoete taarten. Mijn dochter kon lekker gaan bakken en ik had weer eens iets anders uit te zoeken voor het avond eten. En, niet geheel onbelangrijk, dit moest wel super eenvoudig zijn!!
Ingrediënten kopen en klaarzetten, oven intussen voorverwarmen, alles (of bijna alles) in de blender, mixen overgieten in een taartvorm, afbakken in de oven en klaar! Hoe eenvoudig!

taart uit de blender foto 3
Ik kreeg het boek netjes binnen en natuurlijk kijk je dan meteen even naar de recepten. Ik kreeg direct zin in de praline-chocolade & hazelnoot taart, de Kokos & sinaasappelrasp taart, Appel & Speculaastaart! Jeetje deze laatste gaan we zeker maken in december, lekker eens wat anders! Nu is het, zeker voor mij, helemaal niet goed om maar elk weekend een zoete taart te gaan bakken. Dat bakken is nog tot daaraan toe maar dan wordt die taart ook opgegeten, en daar zit natuurlijk het probleem, die taarten komen dan als zijtassen aan mijn heupen te hangen, en mogelijk ook op andere plaatsen.
Maar gegeten moet er natuurlijk toch wel elke dag worden en bij de hartige taarten viel mijn oog op de kip & kerrie taart, die zou iedereen bij ons lusten, dus zo geschiedde. Gisteren hebben wij een heerlijke Kip & Kerrie taart gebakken en gegeten. Hmmm, lekker dat hij was en wat een eenvoudig klusje om te klaren zeg! Zeker voor herhaling vatbaar, en die zoete taarten? Binnenkort ben ik jarig, dan kan ik mooi wat lekkers zoets bakken met behulp van de blender… wat zal ik doen? Kers & pistache taart, Kokos & Sinaasappelrasp taart, Beure Noisette & Amandel taart, Praline-chocolade & hazelnoot taart? Tja, en dan staan er nog meer lekkere taarten in. Ik heb nog een paar weekjes om er over na te denken, dan kies ik er een paar uit, er moet natuurlijk keuze zijn he?

Lieve leesgroet, Carla Kooijman-van Bakel.

taart uit de blender foto 4