Recensies·Recensies van Moon

Kwade Trouw – Marion van de Coolwijk “Staat weer garant voor meesterlijke plotwendingen”

Kwade Trouw – Marion van de Coolwijk

“Overtuigend sterk geschreven, Marion van de Coolwijk je niet alleen sidderen ze weet ook de juiste snaar te raken”

9200000101843879

“Uit liefde voor je kinderen ga je ver, maar zo ver?”

Bijna veertig is Vera, wanneer zij vindt dat het roer om moet, wordt het niet eens tijd voor haar. Alles draait om haar verslaafde zoon Jonas, wanneer zij tijdens haar werk de zoon van een van de bewoners ontmoet vliegt de vonk over. Kunnen zij samen een toekomst opbouwen? Of heeft het overlijden van de vader van Koen toch te veel invloed om samen verder te gaan

Marion van de Coolwijk, al jaren bekend en geroemd om haar kinderboeken. Kwade Trouw is haar vierde thriller, wat mij betreft een uitstekende keuze om ook thrillers te gaan schrijven, Marion is uitermate sterk in haar twisten en staat garant voor heerlijk spannende, onvoorspelbare leesmomenten

“Wat een goede zet dat deze auteur ook thrillers is gaan schrijven!”

Kwade trouw speelt zich af in en rondom een verpleeghuis, een verhaal over vertrouwen, zorg, en zorgen, toch hangt er naast de spanning ook een stukje romantiek in het verhaal. Een verhaal waarbij Marion van de Coolwijk de lezer weet in te pakken en op het verkeerde been te zetten. De ogenschijnlijk serene sfeer in het tehuis doet je niets vermoeden, maar dan! Tot het einde toe, heeft van de Coolwijk mijn aandacht, het verhaal leest heerlijk weg en je blijft nieuwsgierig naar de plot. Een plot welke voor mij niet helemaal bevredigend is, mijn gedachten gingen gewoon de heel andere kant op, daarom juist is Marion van de Coolwijk een meester in wendingen elke keer weet ze mij weer te bedotten. Meesterlijk gevonden dus, Vertrouwen en wantrouwen, nou wees gewaarschuwd, in kwade trouw wordt het vertrouwen van de lezer flink op de proef gesteld.

“Spannend, ontroerend en onvoorspelbaar”

Het verpleeghuis, een gevoelige setting, voor mij persoonlijk, Marion zet de sfeer in het verpleeghuis zeer overtuigend en vol gevoel neer. Mijn gedachten dwalen af tijdens het lezen, want de manier waarop Vera liefdevol voor de haar bewoners zorgt, doet mij herinneren aan de zorg die gegeven werd aan mijn vader toen hij dementerend was. Het raakt me, en het ontroerd me, dit laat blijken dat Marion de gevoelige snaar weet te raken, ze beschrijft het overtuigend en vol gevoel. Maar niet alleen ontroering gaat door mijn lijf tijdens het lezen, nee zeker niet. Maar dat moet je zelf gaan ondervinden, want de spanningsboog staat ook zeker strakgespannen in Kwade trouw, weer een dikke aanrader van Marion. 4 ****

Lieve Leesgroet Moon Kager

Ook te lezen via het Kobo Books abonnement