Leesclub·Recensies

Louise – Anne-Laure Van Neer #Leesclub “Een aanrader” #Bianca van Broekhoven

Louise – Anne-Laure Van Neer

Louise Anne-Laure Van NeerVoor mij was Anne-Laure Van Neer een onbekende schrijfster en als ik heel eerlijk ben, heb ik ook nog niet veel boeken gelezen van Vlaamse schrijfster.

Na het lezen van de achterflap van het boek werd mijn nieuwsgierigheid gelijk getrokken om meer over het verhaal te weten te komen. Dit komt waarschijnlijk ook mede door mijn eigen beroep met zwangere en baby’s. Mede hierdoor zou Louise zeker een boek zijn, die ik in de boekhandel mee zou nemen. Momenteel lees ik vooral thrillers waar dit boek ook onder valt, maar zelf zou ik denken aan een spannende roman.

Wanneer je in Louise begint kom je al snel achter een verrassend element. Wat mij persoonlijk heel het boek wel een beetje bezig heeft gehouden van: wie, wat, waar.

Dan het verhaal. Het start als een mooi verhaal, huisje, boompje, beestje. Maar al snel blijkt dat dit niet het geval is. Onze hoofdpersonage besluit dan, hoogzwanger een andere weg voor zichzelf te kiezen, met in haar achterhoofd nog wel de hoop dat alles goed komt. Al snel vindt ze een mooie oplossing. Die echter te mooi om waar bleek te zijn.

Nu alles weer de goede kant op leek te gaan, kwamen er toch wel wat voorvallen/ gebeurtenissen op haar pad. Waarop onze hoofdpersonage besluit om op onderzoek te gaan en op schokkende feiten stuit.

Louise is een boek wat makkelijk weg leest. Voor mij heeft de schrijfster een fijne schrijfstijl. Wel kwam ik een aantal Vlaamse woorden tegen waarvan ik de betekenis niet kende. Maar begreep van mijn mede-leesclub lezers, dat als je vaker boeken leest van een Vlaamse schrijfster dit vanzelf went. Het plot en de wraak vond ik geniaal.

Kortom, Louise zou zeker een boek zijn dat ik zou aanraden om te lezen.

Lieve leesgroet Bianca van Broekhoven