Recensies·Recensies van Moon

De moed van het weesmeisje – Anne Jacobs. “Deze boeken vragen gewoon om een tv serie. #Genieten”

De moed van het weesmeisje – Anne Jacobs

 “Weer genieten van de schrijfstijl van deze verrassende auteur”

9200000105015719

 

Het is oorlog, dat merken ze ook bij de villa van de familie Melzer. Het jonge echtpaar Paul en Marie worden ouders van een tweeling, maar dan wordt Paul opgeroepen om het land te dienen. De textielfabriek draait slecht door de aanhoudende oorlog, de jonge moeder zet alles op alles om de fabriek van haar grote liefde draaiende te houden. Ook het leven in de villa verandert danig, de hal van de villa wordt omgetoverd tot militair ziekenhuis, maar er blijven zorgen om Paul, ze krijgen al weken geen bericht van het front. Gaat alles goed met de jonge vader?

 

“Na de kennismaking met het eerste deel, wachtte ik vol smart op De moed van het weesmeisje. Fan van deze auteur”

De eerste kennismaking met Anne Jacobs was het eerste deel in deze serie, ‘Het weesmeisje’ ik was zeer onder de indruk van deze auteur.  De Duitse auteur schreef al meerdere boeken maar brak echt door met “Het Weesmeisje” Na het eerste deel komt nu deel twee, ‘De moed van het weesmeisje’ en lezen we hoe het verder gaat met de Familie Melzer, Marie, Paul, Kitty en Elizabeth. Het is niet nodig om beide boeken te lezen, je kunt heel goed in deel twee instromen, maar persoonlijk zou ik dit zonde vinden, het eerste boek is zo`n enorme #Mustread dat moet je gewoon ook lezen. De sfeer die Anne Jacobs neerzet is zo beeldend en mooi beschreven dat het zou zeker niet misstaan als van deze boeken een serie op televisie verschijnt. De aangrijpende situaties, het gevoel dat je krijgt als lezer bij de karakters is zo overtuigend dat ze je niet loslaten.

“Je waant je in het begin vorige eeuw door de overtuigende schrijfstijl van Anne Jacobs.”

Het ademt de sfeer van een oud Engelse televisie serie, ook al speelt het zich in Duitsland af, maar je voelt je meteen thuis en vertrouwd met de gehele entourage. Het is oorlog en de familie Melzer heeft het niet gemakkelijk, Anne Jacobs weet deze sfeer zeer overtuigend neer te zetten. De wanhoop, de armoede en de zorgen rondom de oorlog, de fabriek en al de problemen die hierbij komen kijken voel je tijdens het lezen. Was het eerste deel een echte #Mustread, Anne Jacobs evenaart dit ook in dit tweede deel, het smaakt naar meer, het proeft naar een tv serie. De sfeer is heerlijk beschreven, je waant je in de moeilijke jaren van het begin van de vorige eeuw. De wijze waarop Jacobs het verhaal zorgt ervoor dat je om de karakters gaat geven, ik sloot het boek met tranen in mijn ogen, de auteur weet de juiste snaar te raken.

Kortom, geniet van deze #Mustread, lees ook het eerste deel maar wees gewaarschuwd je wilt meer, voor de fans van de Zeven Zussen serie van Lucinda Riley is dit een echte aanrader

Lieve leesgroet Moon Kager

 

Koop bij bol.com