Recensies·Recensies van Moon

Op de vlucht – Sharon Bolton “Een koningin in plotwendingen”

Op de vlucht – Sharon Bolton

 “Alle ingrediënten voor een #Mustread, Bolton doet het weer !”

Sharon Bolton, voor mij persoonlijk een grote favoriet, haar boeken over de vrouwelijke detective, Lacey Flint, hebben mij fan van deze Engelse auteur gemaakt. Haar boek Offerande is verfilmd, de meeste boeken van Bolton vragen wat mij betreft vaak om een verfilming. Op de vlucht is een stand alone, en de filmische geschreven setting is alweer een Mustread.

9200000107459857Wanneer ging het allemaal fout, Bella? Waarom deed pap wat hij heeft gedaan? Waarom verdween Ned? Wanneer ga je me vertellen wat er met ons is gebeurd?

Als verrassing voor haar jarige zus neemt Jessica Lane, Isabel, mee voor een vlucht hoog boven de heuvels tussen Engeland en Schotland. Iets wat een prachtige ervaring zou moeten zijn, verandert in een nachtmerrie wanneer de ballon crasht, één persoon overleefd de crash en dan begint de vlucht. Kan zij de man van de grond voor zijn, of blijft ze op de vlucht?

Op de vlucht, is een Pageturner, wees gewaarschuwd want eenmaal gestart in deze spannende misdaadthriller kun je het slecht loslaten. De sterke en vooral vlotte schrijfstijl van Bolton trekt je het boek in, je waant je in de Engelse heuvels, de vlucht wordt zo beeldend geschreven dat je alles mee voelt. De krachtige maar toch zeker ook de geheimzinnige karakters, geven het verhaal een extra dimensie.

“Een koningin in plotwendingen”

Op de vlucht, is een lekker dikke pil maar nog wil je meer, het boek blijkt een pageturner te zijn welke je slecht los kan laten. Bolton, weet op een bijzonder manier de lezer in te pakken, zij bezit een krachtige schrijfstijl maar niet alleen dat zij zal je verbazen, haar plotwendingen zijn toch wel de sterkste kwaliteiten van deze auteur, onverwacht en meeslepend.

“Deze auteur mag  niet bij je favoriete ontbreken!”

Sharon Bolton is een auteur waarvan je eigenlijk alle boeken gelezen moet hebben. Mocht zij nog niet op je favoriete lijstje staan, grijp dan nu je kans. Op de Vlucht bezit alle ingrediënten voor een Mustread, #spannend, #Mysterieus, #Verrassend, en het bevat zeer intrigerende karakters. Kortom je mag hem niet missen

Lieve leesgroet Moon