Recensie van Carla·Recensies

Rachel Caine – Killman Creek: Een weergaloos vervolg op Stillhouse lake!

 

Killman Creek – Rachel Caine

“Killman Creek overtreft Stillhouse Lake: nog angstaanjagender!” #mustread.

 

• Auteur: Rachel Caine
• Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
• Nederlands
• 1e druk september 2019
• 9789045217161
• Paperback
• 352 pagina’s

“MUSTREAD KILLMAN CREEK MUSTREAD!”

 

Recensie:

Killman Creek overtreft voor mij echt Stillhouse lake! Terwijl ik dat ook al zo’n geweldig boek vond!!

rachel caine - killman creekGwen heeft haar kinderen gered van hun vader, de serie moordenaar Melvin Royal, haar ex! Helaas ontsnapt Melvin uit de gevangenis en Gwen weet dat ze nergens veilig zal zijn! Er zit dus maar één ding op….

Gwen weet tegen wie ze het moet opnemen, ze is zolang voor Melvin op de vlucht geweest! Dit keer wil ze echter niet meer vluchten. Ze is het vluchten moe en weet dat dit op den duur ook niet goed uit pakt. Dit keer gaat ze voor wraak, wraak op haar ex omdat hij hun hele gezin heeft ontwricht en niet van ophouden weet! Gwen gaat dus de jacht op haar ex-man inzetten! In deze jacht wordt ze bijgestaan door Sam Cade, de broer van één van Melvins slachtoffers. Al snel komen ze erachter dat ook Melvin er niet alleen voor staat en op hulp kan rekenen. Haar kinderen laat ze achter bij vrienden die ze kan vertrouwen, vrienden die voor haar kinderen kunnen zorgen, nu zij dat niet kan. Dat het monster dat ze bevechten vele male groter is dan ze verwachten komt hard aan. Dat er iets aan het licht komt waardoor Gwen haar geloofwaardigheid verliest, zelfs bij haar eigen kinderen en vrienden had Gwen niet kunnen vermoeden.

“Ik wil je nooit meer zien. Je bent mijn moeder niet. Ik heb geen moeder. Ik meen het. Ik meen elk woord, en mijn stem beeft van woede. Ik wil haar zo hard slaan dat mijn hand al warm wordt als ik er alleen al aan denk. Ik wil haar straffen. Ik wil dat ze zich net zo lamgeslagen en gesloopt voelt als ik.”

Als ze er dan helemaal alleen voor staat, heeft ze ook niets meer te verliezen. Ze is toch alles al kwijt. Een moeder die je haar kinderen afpakt is pas echt een niet te stoppen, tot op het bot gemotiveerde, vijand. Die kan je maar beter niet tegen je hebben!

Killman Creek voert je langs de afgronden van het diepe duistere dark web, een web waar wij wel van gehoord hebben maar waar we geen notie van hebben, of liever: willen hebben. Melvin en Absalom voelen zich echter meer dan thuis in de diepste krochten van het web en verdienen er een goede boterham mee. Waar je bij Stillhouse Lake de urgentie voelde van een moeder die haar kinderen wil beschermen tegen hun criminele vader, voel je bij Killman Creek je hartslag omhoog schieten en vergeet je soms adem te halen. Vooral in het laatste bloedstollend spannende deel van het verhaal moet je doorlezen, of je ogen nu dichtvallen van vermoeidheid of niet. Ik ben heel blij dat er nog een vervolg komt: Wolfhunter River, maar kan deel drie van deze geweldige serie wel tippen aan Killman Creek? Laten we het hopen. Voor nu kan ik alleen maar zeggen: Heb je nog nooit van Rachel Caine gehoord? Neem wat tijd vrij (als het kan) en lees deel één en twee lekker achter elkaar. Voor het geval iemand het nog niet begrepen had: ook Killman Creek is een echte MUSTREAD!!!
Met dank aan Karakter Uitgevers B.V. voor het recensie exemplaar.

Lieve leesgroet, Carla Kooijman-van Bakel.