Recensies·Recensies van Moon

Na de Vloed – Kassandra Montag “Een interessante Roman”

Na de Vloed – Kassandra Montag

“Piraterij, Water en een Zoektocht naar het meest dierbare van een moeder, een verhaal met een randje Fantasie, voor de één geweldig voor de ander wennen!”

download (1) Myra is hoogzwanger, wanneer haar man haar oudste dochter ontvoerd en mee neemt het water op. Kan Myra haar dochter ooit nog in haar handen sluiten? Myra krijgt zes jaar later een tip van een zeerover over de verblijfplaats van Row. Dan zet ze alles op alles om haar dochter te vinden!

“Voor de zesjarige overstroming werd wereld aanhoudend geplaagd door aardbevingen en tsunami`s. De aarde leek wel geladen met te zijn met energie”

Wat een aparte sfeer, het is een verhaal vanuit de toekomst. Er is een klimaatramp geweest, en het waterpeil blijft stijgen, vele landen zijn verdwenen en water heeft die plaats in genomen. Myra en Pearl leven op het water met af en toe een bezoek aan de eilanden die ze tegen komen. Je reist mee over het water, is het een wake up call? Met het oog op de naderende klimaatveranderingen? Waarom heeft Kassandra Montag deze setting genomen, dit is wat mij tijdens het lezen vooral bezighoudt. Het geeft het boek iets Fantasie-achtig, het onderwerp is duidelijk een roman, maar de setting neemt voor mij persoonlijk wel veel van die romantische lading weg.

We wisten alleen maar dat het water om ons heen bleef stijgen. Alsof het ons allemaal een zeemansgraf wilde geven”

Na de vloed is een verhaal met een onderliggende lading, De zoektocht van Myra naar haar dochter Row, is een enerverende zoektocht welke niet zonder slag of stoot plaats vindt. Je reist mee, je ervaart de strubbelingen en met name heeft Montag goed ingespeeld op de psychologische problemen van de karakters. Je proeft de macht en de onmacht bij de karakters, de drijfveer om te komen waar ze willen komen, ze zijn stuk voor stuk sterk neergezet.

“Een unieke insteek. Origineel bedacht door Kassandra Montag”

Is het een boek waar ik persoonlijk warm voor loop, ik weet het niet. De setting leidt mij iets teveel af van het verhaal, maar daarentegen het staartje van Na de vloed heeft mij geraakt. De plot is prachtig gevonden, vol emotie beschreven en maakt voor mij alles goed. Kassandra Montag heeft met haar originele insteek een heel nieuw tijdperk aangeraakt, is dit de toekomst. Het is niet te hopen. Voor de fans van Thrillers met een vleugje Fantasie is dit smullen, stijg uit boven het bekende en laat je betoveren door Na de Vloed

Moon Kager