#thekobolife·@Kobobooks·Recensie van Elsa·Recensies

Blood Magic, The Dragon Queen series, Book three – Ursula Visser “Ik kijk weer met enthousiasme uit naar een volgend boek van Ursula Visser.”

Blood Magic, The Dragon Queen series, Book three – Ursula Visser

“Mara, het hoofdpersonage in deze boekenserie, is echt een personage naar mijn hart die ik met heel veel plezier volg tijdens haar spannende avonturen.”

  • Auteur: Ursula Visser
  • Uitgever: Perubo Publishing
  • Engelstalig
  • Paperback
  • 9789492702166
  • oktober 2019
  • 223 pagina’s

Achterflap

download (1)Secrets which were meant to stay hidden, and shadows that lurked in the dark have torn Mara’s world apart.

A dagger, empowered by magic, pushed her over the edge.

Forced to embrace the fire of the beast, Mara sets her Dragon Heart free. Will it be enough when her enemy claims everything she fought for? 

Mijn leeservaring

Toen ik als verrassing van Ursula Visser het derde afsluitende deel van ‘The Dragon Queen series, Blood Magic,’ ontving in de post kon ik mijn geluk niet op. De eerste twee delen had ik al met veel plezier gelezen. Mara, het hoofdpersonage in deze boekenserie, is echt een personage naar mijn hart die ik met heel veel plezier volg tijdens haar spannende avonturen.

“Mara froze when she heard another sound coming from a dark corner, her hand moved in the direction of Dragon-Oath.”

Als je net als ik dol bent op drakenverhalen en magie in fantasy boeken is dit zeker een aanrader. De drie boeken, die de serie compleet maken, lezen heerlijk weg en laten je ronddwalen in een bijzondere fantasiewereld waarin draken weer een heel andere rol vervullen dan in vele andere series, films en boeken. Dit toont de vindingrijkheid van de schrijfster in het verzinnen van origineel aanvoelende verhalen.

“Two dragons silently flew over him, as if they knew not to make any noise.”

Van Ursula Visser lees ik zowel haar Nederlandse boeken als haar Engelse boeken. Deze boekenserie is naar mijn weten tot nu toe alleen in het Engels uitgebracht. Haar Engelstalige schrijfstijl leest vlot, soepel en voor mij net zo gemakkelijk als haar Nederlandse verhalen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat wel uit naar het Engels, zeker bij het verhaal van Mara omdat het naar mijn idee gewoon meer in de setting past waarin alles zich afspeelt.

Mara groeit op tijdens de drie boeken en dat vind ik een mooi, sterk element in het volledige verhaal naast alle andere gebeurtenissen. Ze wordt elke keer sterker maar blijft uiteindelijk wel dicht bij haar eigen karakter en persoonlijkheid, waarmee je helemaal in het begin al kennis maakt. En het zorgt voor de rode draad die de drie boeken bindt. De andere personages in het verhaal zijn ook zeker interessant. Zij complimenteren het verhaal inhoudelijk en zijn ieder ook weer apart en boeiend in wie zij zijn.

“He had said more that he should have already.”

Wat mij betreft bleef het verhaal boeien van begin tot eind. Het verslapt nergens, ook al lijkt de reis soms wat rustiger voort te gaan dan zijn er wel de dialogen tussen de personages die de lezer betrokken houden.

Ook op het voorstellingsvermogen en visuele vlak werd ik niet teleurgesteld. Zonder dat het enorm letterlijk verteld wordt krijg je door de ogen van de personages mee met wat voor soort landschappen en locaties zij te maken hebben en waar jij dus over leest en je een voorstelling van maakt.

“She lingered for a while, mesmerised by the view of the tall woods that peaked out of the forest below.”   

Dus zoals je wellicht al merkt ben ik helemaal weg van deze serie die wat mij betreft zowel voor een YA lezerspubliek geschikt is als voor de light-fantasy reader. Ik kijk weer met enthousiasme uit naar een volgend boek van Ursula Visser en ik hoop dat ze met meer verhalen komt in dit genre. Ook al zijn de science fiction fantasy verhalen van Ursula ook zeker aanraders.

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com