Recensies

Mustreads or Not op pad… Een avondje Marjan van den Berg

Mustreads or Not op pad… Een avondje Marjan van den Berg

“Een Heerlijk avondje en dan was het niet eens december”

Je hebt weleens van die avondjes, waarvan je denkt; “Ohhhh wat was dit leuk”. Nou dit was er zo eentje hoor. De eerste samenwerking van de bibliotheek en het dorpshuis was een groot succes, en zo mogen er nog wel meer volgen. En gewoon in Julianadorp he, een avondje uit op loopafstand, hoe heerlijk. Marjan van den Berg was uitgenodigd om een lezing te geven over haar oeuvre, dat dit een toppertje zou gaan worden wist ik al na de eerste vijf minuten. Gewoon zoals ze is, met chaos, en vooral humor. Want het werd mij download (6)al snel duidelijk, deze vrouw bezit over een flinke dosis humor en zelfspot, heerlijk ik houd daar zo van.

Voor de pauze droeg Marjan voor uit het boek, Ze is de vioolmuziek vergeten, een boek vol met verhalen over haar moeder welke leed aan de ziekte van Alzheimer. Voor mij één en al herkenning, de herinneringen aan de anekdotes met mijn vader vlogen dan ook de hele tijd door mijn hoofd. Ook uit de verhalen die Marjan voordroeg proef je de humor, maar zeker ook de onmacht en het verdriet., maar het positieve en de humor zijn toch wel de kracht van deze vrouw. Naast de vertellingen wist Marjan de hele zaal van tips en tricks te voorzien. Zeker na de pauze had ze vooral de lachers op haar hand, toen zij voordroeg en vertelde over het ontstaan van haar andere boeken Want waarschijnlijk staat iedereen die gisteravond aanwezig was vandaag nog bij de Livera in de paswinkel, loop je nooit meer normaal door de Hema en weet je wanneer iemand een nieuwe heup heeft gehad dat je even moet luisteren!images (1)

Tijdens de pauze was er mogelijkheid om een boek aan te schaffen en even een praatje te maken met Marjan, nou mijn leesstapel is met drie om hoog gegaan. En ik denk dat ik bij alle drie vaak met een lach op mijn gezicht in het hoekje van de bank zit, waardoor mijn partner vaak zal denken, die is niet goed hoor zit ze in haar eentje te lachen, om een boek!!!! (Iets wat hij sowieso niet begrijpt lezen …!!) Maar ik zal tijdens het lezen de schrijver uit het boek weten te halen, door de manier waarop Marjan je, op een avond als gister, mee neemt haar wereld in zullen de boeken als vanzelf gaan leven een gezicht krijgen.images (3)

Kortom mochten jullie het nog niet door hebben gehad uit dit bovenstaande stukje. Wij hebben een super avond gehad en ik hoop zo dat zulke avonden nog vaker zullen voorkomen.

Mocht je een nu op zoek zijn naar een zinvolle en vermakelijke avond voor je buurthuis, instelling of weet ik wat? Nou dan kun je Marjan best gezellig langs laten komen, succes verzekerd en iedereen gaat met een lach op zijn gezicht weer huiswaarts.

Groetjes Moon Kager