Recensie van Carla·Recensies

Pauline Baartmans – Jij bent lief: wat een schattig boekje!

Jij bent lief – Pauline Baartmans

“Ik kende dit dotje van een muis al van Facebook: Thuis bij muis! En kon het boekje niet weerstaan”

• Auteur: Pauline Baartmans
• Uitgever: Holland
• Nederlands
• 1e druk januari 2020
• 9789025114688
• Hardcover
• 12 pagina’s

“Een heel lief voorlees boekje, voorzien van super schattige illustraties”

Recensie:

Pauline Baartmans- Jij bent liefJij bent lief : Dit boekje kwam mij onder ogen door een mailing van de uitgever. Ik was direct getriggerd door het lieve muisje. Hij kwam me ook zo bekend voor! Dit leek toch zeker op het Thuis bij Muis muisje? Dat bleek, na een klein onderzoekje juist te zijn!
Dit zullen jullie waarschijnlijk niet helemaal snappen, ik zal het nader verklaren. Al weer een poosje geleden volgde ik op Facebook de prachtige prentjes van de Facebook pagina van Thuis bij muis. Toen al dacht ik; daar zitten toch wel boekjes in? Zeker dus!
Aangezien ik vier dagen per week werk met kinderen, van 0-4 jaar, in mijn kleinschalige kinderopvang aan huis, dacht ik meteen: ja dit boekje wil ik graag als recensie boekje aanvragen. Gemaild, en de volgende dag al in huis. Met zorg ingepakt met een even lieve ansichtkaart toegevoegd.

Niet alleen door mijn eigen enthousiasme: de kinderen hingen aan mijn lippen tijdens het voorlezen. Aangezien de groepjes kinderen, nu toevallig, van 1 tot 4 jaar zijn zou je kunnen denken dat het boekje niet geschikt is voor kinderen van bijna 4 jaar oud. Maar niets is minder waar: Ik probeer voorleesboekjes altijd eerst een keer voor te lezen, dan nogmaals voor te lezen en tegelijkertijd de aandacht te vestigen op de illustraties. Dan beginnen we nog een keer bij het begin en probeer ik de oudste kindjes te laten vertellen wat ze zien. Ronde vier vertellen ze vaak daadwerkelijk een deel van het verhaal.  En dat werkte nu echt supergoed bij dit boekje!
Wat mij betreft een toppertje als voorleesboekje, kraamcadeauboekje, en natuurlijk een leuk kindercadeautje!

Met dank aan Uitgeverij Holland voor dit recensie exemplaar.

Lieve voorleesgroet, Carla Kooijman-van Bakel.