Boekentips·Jeugdboek·Kinder Mustreads·kinderboek·Recensies·Recensies van Caro

Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging – Monika Weitze “Een mustread om voor te lezen bij gemis en verdriet”

Hoe de kleine roze Olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging – Monika Weitze

“Een mustread om voor te lezen bij gemis en verdriet”

  • Auteur: Monika Weitze
  • Nederlands 
  • Hardcover 
  • 9789025108083 
  • Druk: 1 
  • januari 1999 
  • 25 pagina’s

666840417Dit boekje heb ik gewonnen voor de schoolbibliotheek. Ik zag dit op Facebook voorbij komen en dacht meteen aan een kindje op school. Het meisje was erg verdrietig door een overlijden in haar familie en ik had even geen idee hoe ik haar kon helpen en dacht meteen, dit prentenboek maakt het bespreekbaar.

De titel is enorm lang “Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging” De cover is prachtig. Olifant staat in glimmende rode letters op de cover en de olifant staat in een plas water, wat ook glimmend is en je ziet hem weerspiegeld in het wateroppervlak. Deze plas blijkt later ontstaan te zijn door de tranen van het olifantje.

Iedere 2 pagina’s zijn bedrukt met een mooie tekening en een witte strook waar de tekst op staat. Wanneer je het boek voorleest kun je ook makkelijk, als je de tekening laat zien, nog voorlezen omdat de letters wat groter zijn.

Dit boekje gaat over verdriet maar ook een beetje over anders zijn.

Het bijzondere aan dit olifantje was de kleur van zijn huid. Hij was niet olifantengrijs. Hij was roze! Yaro , want zo heette hij, was een heel vrolijk olifantje. Iedereen vond hem aardig. Net als Yaro was ook Tibe een beetje anders. Hij had namelijk overal rode stippen

Yaro en Tibe, twee olifanten vriendjes, moeten afscheid nemen van elkaar, omdat beide olifanten families een andere kant op gaan. Yaro mist zijn vriendje zo erg, dat hij niet meer wil slapen, eten of spelen. De kudde maakt zich grote zorgen en dragen allerlei oplossingen aan. Maar omdat het verdriet zo diep zit, besluit Yaro naar de wijze uil te gaan en te vragen wat hij moet doen. De uil geeft aan Yaro drie  stappen mee om zijn verdriet een plaatsje te geven.

Deze stappen kunnen jou maar ook het kind helpen het gemis een plaatsje te geven en bespreekbaar te maken. Hopelijk helpt dit prachtige prentenboek een kind, na overlijden van een familielid of huisdier, verhuizing of scheiding  zijn gevoelens te uiten.

Een mustread voor thuis en op school, een prachtig ontroerend prentenboek wat kan helpen bij rouwverwerking.

 Lieve leesgroet Caroline