Recensies

Blauw –  J.B. Ocean “En trekkend debuut, waar je meer van lezen wilt” #Blogtour

Blauw –  J.B. Ocean

“Een voorspelbaar karakter, maar toch zo verrassend dat je blijft lezen. Een debuut waar je trots op mag zijn”

  • Auteur: J.B. Ocean
  • Uitgever: Hamley Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789463967037 
  • Druk: 1 
  • februari 2020 
  • 300 pagina’s

9789463967037 Twee Vlaamse vriendinnen, één boek dan heb je het over J.B. Ocean. Blauw is hun debuutroman, een werkelijk prachtige cover siert de omslag, de trekkende kracht van de zee. Hoe zou jij reageren als jouw geheim boven water dreigt te komen?

En voor het eerst verteld Olivia iemand over de jongen met de blauwe ogen”

Wat is er gebeurt? Die zomer vijftien jaar geleden in Normandië. Olivia praat er met niemand over, zelfs haar partner Leon weet niets van haar grote geheim, alleen haar jeugdvriendin Ella weet wat Olivia al vijftien jaar met zich meedraagt. De 32-jarige galeriehoudster blijft worstelen met haar geheim, maar wanneer dit boven water dreigt te komen, blijkt haar geheim niet het enige wat verborgen is in haar leven.

Geheimen en gevoelens die houden de lezer geboeid van begin tot het einde

Een boek vol geheimzinnigheid, meerdere verhaallijnen nemen je mee, het heden en verleden wisselen elkaar zich af waardoor je alert moet blijven. Het mysterie hangt als mist om het verhaal heen en je voelt het ongemak waarmee Olivia worstelt. De geheimzinnigheid houdt je aan het verhaal gekluisterd en daardoor neem je het wellicht wat voorspelbaar verloop van het verhaal op de koop toe. Waarschijnlijk komt dit door de empathisch neergezette karakters, welke een beroep doen op je eigen gevoelens, de karakters zijn uitstekend neergezet want je gaat als vanzelf om ze geven, ze hebben iets aandoenlijks en ontroerend`s om zich heen hangen. Dit gevoel blijf je het gehele boek houden, het verhaal heeft mij weten te raken en met een traan op mijn wangen sloot ik het boek.

Sterke karakters en een goed oplopende verhaallijn maken dot boek tot een pageturner

De twee vriendinnen wisten mij te raken met hun trekkende schrijfstijl en ook al had ik wel een idee welke kant het op ging, toch wisten zij mij op sommige momenten te verrassen en hebben ze mij sowieso enorm laten genieten. Dit is zo`n debuut waarbij je op het moment dat je het dichtslaat weet hier ben ik nog nieuwsgierig naar, hier wil ik meer van lezen. De sfeer in het verhaal hebben de twee vriendinnen goed neergezet en de wijze waarop zij de tijdlijn hebben laten oplopen hebben ervoor gezorgd dat ik het boek niet weg kon leggen zeker naarmate de plot naderde moest het in één ruk uit.

Kortom J.B. Ocean weet met Blauw een uitstekend debuut neer te zetten, een roman waarbij je de sfeer proeft, het ongemak en het verdriet voelt. Ik heb genoten van het begin tot het einde

Lieve Leesgroet Moon Kager