Blogtour·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

Gebroken – Shelena Shorts #blogtour “Het is boeiend om de nieuwe avonturen van Sophie en Wes te volgen in dit tweede deel.”

Gebroken, De momentumserie, Boek 2  – Shelena Shorts  

“Opnieuw zou ik graag het vervolg willen lezen want ik vind het tot nu toe leuke, fantasierijke boeken die gewoon prettig en ontspannen lezen.”

  • Auteur: Shelena Shorts
  • Uitgever: Dutch Venture Publishing
  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • 9789492585486
  • maart 2020
  • 284 pagina’s

Achterflap

Gebroken - Shelena ShortsNa de bloedstollende gebeurtenissen in het najaar proberen Sophie en Wes het gewone leven weer op te pakken – voor zover hun leven gewoon is, natuurlijk. Door alles wat er gebeurd is, is nog maar eens duidelijk geworden hoe kostbaar hun tijd samen is. Ze zetten dan ook alles op alles om er het beste uit te halen.

Helaas wordt hun kortstondige geluk al snel verstoord door een mysterieuze reeks gebeurtenissen. Sophie wil Wes beschermen, maar hoe bescherm je een geheim als je zelf nog niet eens de hele waarheid kent en het bestaan van degene van wie je houdt ernstig bedreigd wordt?

Gebroken is het tweede deel in de mysterieuze Momentumserie van de Amerikaanse auteur Shelena Shorts.

Mijn leeservaring

Voor Dutch Venture Publishing mocht ik deelnemen aan de blogtour rondom ‘Gebroken’. Het eerste deel ‘Momentum’ vond ik leuk dus benieuwd naar hoe het verder zou gaan met de hoofdpersonages in dit tweede deel van de Momentumserie.

Net als met het eerste deel trekt de allereerst de cover mijn aandacht. Je ziet een lantaarntje met daarin een brandend kaarsje (grappig feitje; exact zo’n lantaarntje bezit ik zelf ook, ook al is die zilverkleurig in plaats van zwart zoals op de cover. Maar daarom heb ik op de Instagram foto het boek ook samen met dat lantaarntje afgebeeld) in handen van een vrouw met prachtige roze gelakte nagels en een mooie jurk aan. Het blijft mysterieus doordat je haar gezicht niet ziet en ik mij automatisch afvraag wie zij is en wat ze gaat beleven in het verhaal.

Wederom vind je op de achterzijde net als bij het eerste deel een nieuwsgierig makende zin; “Hoe bescherm je een geheim als je zelf de waarheid niet kent..?” Wat mij gelijk aan het denken zet en me het verhaal al in laat duiken voordat ik goed en wel begonnen ben.

De hoofdstuk illustraties bevatten deze keer het, al genoemde, lantaarntje met weer een korte ondertitel die verwijst naar komende gebeurtenissen. Juist dit soort details verhogen bij mij het leesplezier omdat ik op die manier merk dat er veel aandacht is besteed aan passende vormgeving rondom het verhaal. De hoofstukken zorgen tevens voor een prettige leesflow en dat je op de juiste momenten pauze kan nemen zonder de draad kwijt te raken.

Qua schrijfstijl leest het verhaal heel vlot omdat er gebruik is gemaakt van toepasselijke bewoording bij het YA genre en bij de karakters van de personages. Ook draagt dit bij aan het voor me zien van zowel het uiterlijk van de personages als hun omgeving tijdens het lezen.

“Het was gek want de dreunende, keiharde muziek was niet echt geschikt om langzaam op te dansen, maar toch sloeg ik mijn armen om zijn middel.”

De personages vind ik leuk en interessant genoeg om over te lezen. In vergelijking met het eerste deel had ik nu geen Twilight gevoel, maar meer een op zichzelf staand gevoel van herkenning van de personages uit deel één. In dit deel komt het meer over wie zij zijn en worden zij duidelijker in hun eigenheid. Dus automatisch voelt het verhaal dan ook origineler en verrassender aan. De hoofdpersonages hebben zich op persoonlijk vlak ook meer ontwikkeld in dit deel en komen volwassener over. Dit vind ik een leuk gegeven ten opzichte van gehele boekenseries, als personages als het ware opgroeien in zo’n serie en zich verder ontwikkelen qua persoonlijkheid.

“In plaats daarvan kuste hij mijn zoute lippen tot zelfs ik de smaak ervan lekker begon te vinden.”

Het is boeiend om de nieuwe avonturen van Sophie en Wes te volgen in dit tweede deel. Er gebeurd weer genoeg om het interessant te houden en de lezer daardoor vast te houden. Ik ben benieuwd of er een volgend deel verschijnt, ik neem aan van wel aangezien het nu letterlijk als De Momentumserie genoteerd staat, bij Dutch Venture Publishing. En ook dan zou ik dat vervolg weer graag willen lezen want ik vind het tot nu toe leuke, fantasierijke boeken die gewoon prettig en ontspannen lezen.

Lieve leesgroet, Elsa.

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com