Jeugdboek·Kinder Mustreads·Recensies·Recensies van Caro

De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard – Charlie Mackesy “Dit boekenpareltje laat je van de kleine dingen uit het leven genieten”

De Jongen, de Mol, de Vos en het Paard – Charlie Mackesy

“Dit boekenpareltje laat je van de kleine dingen uit het leven genieten”

9200000128095686Toen ik dit boek voorbij zag komen was ik meteen getriggerd, door de cover alleen al. Een tekening van een jongen een mol een vos en een paard, die meer zegt dan woorden. De glimmende titel er boven en de  naam van de auteur in de glimmende letters eronder, geven het boek een luxe uitstraling en het roept gewoon naar je om opgepakt te worden. Een prachtig stevig gebonden boek voor jong en oud. Door de dikke bladzijden is het boek vrij zwaar, maar blijft het ook langer mooi, zeker als kinderen het vast houden om te lezen. De binnenkant begint met een pagina waar bladmuziek op gedrukt staat, met tekeningen van de hoofdrolspelers uit het verhaal op en tussen de notenbalken getekend. Prachtig. Ik begon met lezen en zag dat de inleiding best wel lang was, maar het begon zo leuk dat ik wel door wilde lezen.

 Je bent net bij het begin begonnen, wat indrukwekkend is, want ik begin zelf meestal in het midden en lees nooit introducties.

 Of het stukje 92726660_499952194221722_1353580662984015872_n

Begin gerust middenin Klad er maar op, kreuk de hoeken en laat het goed beduimeld achter.

 Een boek wat je dus een persoonlijke touch kunt geven, maar ik geloof niet dat ik dat zou doen. Met een lach op mijn gezicht las ik verder en met een lach en een traan op mijn wang sloot ik het boek. Een boek wat eigenlijk iedereen, zeker in deze corona tijd, zou moeten lezen. De prachtige illustraties en de mooi geschreven tekst, of het persoonlijk voor jou is geschreven en niet is gedrukt, laten je genieten. Het lezen van dit pareltje laat ook voor volwassenen de ogen open gaan.

Vier vrienden, een jongen en drie dieren, die door hun verschillende karakters en uiterlijk prima bij elkaar passen en elkaar aanvullen, wanneer zij zich eenzaam voelen of vragen hebben. Vriendschap voert de boventoon. Heel veel tekeningen met kleine stukjes tekst, die je laten nadenken over simpele dingen uit het leven.

“Raar eigenlijk, wij zien alleen onze buitenkant, maar bijna alles gebeurt van binnen.”

Zwarte en gekleurde ecoline pentekeningen maken dit boek tot het pareltje dat niet in je verzameling mag ontbreken. Zelden heb ik zo’n mooi boek in handen gehad.  De Nederlandse editie van “The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is vertaald  door Arthur Japin en is werkelijk prachtig verwoord. Een boek dat je steeds kunt oppakken, kunt bewonderen en koesteren wanneer je je gedachten over de teksten laat gaan.

“We wachten vaak tot iemand iets liefs doet….maar lief zijn voor jezelf kan nu beginnen”

 Blijf thuis en lees een boek,

lieve leesgroet Caroline

92110407_1681196915389629_1121487991882121216_n