Recensies·Recensies van Moon

Verzwegen Trauma – Melissa Skaye “Fans van Slaugther mogen Skaye niet missen!”

Verzwegen Trauma – Melissa Skaye

“De Nederlandse Slaughter mag niet ontbreken in je boekenkast.”

  • Auteur: Melissa Skaye
  • Uitgever: Letterrijn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789491875892 
  • Druk: 1 
  • oktober 2019 
  • 300 pagina’s

 Alweer het zesde deel in de VT serie, een serie van de Hoornse auteur Melissa Skaye, een serie waar ik enorme fan van ben. De karakters Luca Bora en Sanne Phillips hebben mij in de eerdere delen al flink vermaakt en ik ben nu dan ook nieuwsgierig of er zich weer wildwesttaferelen gaan afspelen in het pittoreske Hoorn, zoals we gewend zijn van Melissa met haar gedetailleerde en soms lugubere schrijfstijl.

Verzwegen traumaHet zal je gebeuren, je wordt wakker en dan zijn plots je onderbenen geamputeerd! Dit overkomt Elaro Martina. Sanne en Luca worden op deze zaak gezet, Elaro is niet het enige slachtoffer, wat is de link tussen beide heren? Hebben zij vijanden of is hier sprake van toevallige slachtoffers en moeten Sanne en Luca rekening houden met meer van zulke gruwelijke martelingen in de toekomst?

Sanne Phillips en Luca Bora overleven al zes delen van de VT serie van Melissa Skaye, een heerlijk duo, welke al heel wat ellende voor hun kiezen hebben gehad. In dit deel onderzoekt Sanne de vermeende zelfmoord van de vrouw van haar paranormale vriend, Will. Skaye neemt je mee door het dagboek van Will, wat het verhaal een extra lading geeft, je leest mee, leeft mee, met het leven voordat Will Sanne leerde kennen. Will, geeft het boek net dat speciale sausje, waardoor Skaye zich onderscheidend maakt aan andere auteurs in de thrillerscene. De hele setting heeft iets On Nederlands, ook al speelt het zich af in Hoorn, er hangt een beetje een Amerikaanse sfeer in de boeken van Skaye, dit maakt alle delen tot dikke aanraders. Verzwegen trauma, heeft ook weer de herkenbare lugubere details die horen bij Melissa Skaye. Heerlijk, genieten dus.

Interessante karakters maken de VT serie

Mocht je nog geen van de zes delen hebben gelezen raad ik wel aan om ze op volgorde te lezen, je zult verslaafd raken en geen deel willen missen. Melissa Skaye geeft je per deel meer en meer informatie over de intrigerende karakters, dit deel staat vooral Will in de schijnwerpers en mede door de laatste woorden van VT 6 voel ik nog een VT 7 aankomen. Gelukkig want ik heb nog lang geen genoeg van Sanne, Luca en Will. Eigenlijk kun je Melissa Skaye wel vergelijken met Karin Slaugther, haar serie over Will en Sara doen mij denken aan Sanne en Luca, dit is dan ook zeker een compliment aan de Hoornse auteur. Haar manier van schrijven, haar extra details en toch ook de lugubere details maken Skaye toch wel tot een echte misdaadauteur, welke niet mag ontbreken in je boekenkast.

On Nederlands en luguber lekker

Ben jij groot fan van de Amerikaanse Karin Slaughter, probeer onze eigen Nederlandse Slaughter dan maar eens. Melissa Skaye zal je niet teleurstellen

Lieve Leesgroet Moon Kager 

**** 1/2 sterren