Recensies·Recensies van Moon

Zon – Lucinda Riley “Riley verwarmt mijn lezershart met Zon”

Zon – Lucinda Riley

“Riley overtreft zichzelf met een verhaal dat de waarheid raakt, Zon is gelaagd en ontroerend, genieten van het zesde deel van deze Bestsellerserie. Wauw”

 Zon brengt je in hogere sferen, reis mee naar Kenia en geniet van de realistisch neergezette geschiedenis over de herkomst van Electra

De hype gaat verder, we hebben iets langer moeten wachten op het zesde deel van de zeven zussen serie. Voor vele fans stond de datum met rood omcirkelt in hun agenda, eindelijk kunnen we verder lezen. Hoe gaat het verder, krijgen we al duidelijkheid over zus zeven? Lucinda Riley overtreft zelfs de Harry Potter verkoopcijfers, wat is toch de kracht van haar schrijfstijl?? Voor mij de combinatie, van de werkelijk prachtig omschreven omgeving waar de boeken zich afspelen alsmede het ongrijpbare karakter en het mysterieuze van Pa Salt en zijn dochters… De manier waarop Riley de lezer meeneemt het verhaal in, naar alle windstreken van de wereld heeft iets magisch. In Zon reizen we af naar Manhattan, en vandaar uit nemen we een uitstapje naar Kenia.9200000105459731

“Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.”

Eigenlijk wil de wereldberoemde Electra er niets van weten, ze kijkt naar de toekomst en niet naar het verleden. De brief die zij na het overlijden van haar vader ontving zwerft dan ook ergens in haar huis. Maar wanneer zij haar nieuwe assistente hoort praten over haar roots, begint het toch aan haar te knagen. Maar het lot helpt haar een handje. Wanneer zij een brief ontvangt van haar biologische grootmoeder is dat de eerste stap naar het verleden…. En dan is er geen weg meer terug

Electra spant wat mij betreft de Kroon, intrigerend, interessant en ontroerend.

Lucinda Riley heeft met Electra weer een heel intrigerend karakter neergezet, als vanzelf krijg ik medelijden met de zesde zus. Haar strijd met de drugs, de wodka en haar zelf raakt me, het kleine zusje welke zich nergens thuis voelt, is waarschijnlijk de meest kwetsbare zus van de zeven zussen. Het verhaal Zon verteld de geschiedenis, heeft een boodschap en zal de lezer niet loslaten. Zon heeft een andere uitstraling, het verhaal heeft meer gelaagdheid het raakt mij meer, waarschijnlijk door het onderwerp, drugsgebruik, apartheid en de strijd hiertegen. Riley zet in elk boek een zeer krachtige zus neer, Electra spant daarin wat mij betreft de kroon, de volledige 732 bladzijde is het genieten. Je reist mee naar Kenia, maakt kennis met enorm interessante karakters en Lucinda Riley laat je tot het einde toe op het puntje van je stoel zitten, met haar verrassende plotwendingen en het intrigerende verloop van het verhaal.

Ik kan niet wachten op deel zeven

Riley eindigt Zon met weer en trekkende start voor deel zeven, er komt verrassend nieuws……..

De zevende zus, ik kan niet wachten, helaas zal de cirkel dan compleet zijn maar ik hoop dat Riley ons veel vaker zal laten genieten, haar schrijfsels, ook haar stand alones, zijn Mustreads voor alle leesfanaten. Lucinda Riley is een schrijfster waar je wel van moet gaan houden, daar kun je niets tegen doen, dat gebeurt gewoon vanaf de eerste leeservaring.

Verwarmt mijn hart

Lucinda Riley, doet het weer, met de tranen over mijn wangen sluit ik dit zesde deel. Zon vertelt het verhaal van apartheid, drugs, liefde en kracht, ze laat je meeleven en meevoelen met de echte waarheid. Met Zon heeft Lucinda Riley mijn hart verwarmt en mij meegenomen naar waar het echt omgaat, liefde en mensen om je heen die er voor je zijn en je zullen helpen wanneer het nodig is.

Lieve Leesgroet Moon Kager

***** sterren