Recensies·Recensies van Moon

Het Geheime wapen – Janny de Heer “Een ontroerend verhaal,heerlijk geschreven”

Het Geheime wapen – Janny de Heer

Een indrukwekkende reis op zoek naar geluk, ontroerend en meeslepend, Janny de Heer weet de juiste snaar te raken.

9200000117927348Het geheime wapen…

We reizen af naar Suriname, Holland, Indië, waar het in de tijd van de oorlog niet bepaald een weelde was om te leven. Het geheime wapen vertelt het verhaal van de Surinaamse Cas en de Hollandse Elvira. Cas en Elvira trouwen in 1935 met de handschoen aan, in de hoop hun leven samen op te bouwen, Cas is militair in het KNIL  dan komt de oorlog, en staat het leven van Cas en Elvira op zijn kop. Een historisch verhaal, waarin alle facetten van het leven aanbod komen. Kan hun liefde alles overwinnen?

“Dit is mijn man, dacht ze vertederd. Met hem ga ik verder, waar ter wereld dit ook mag zijn.”

De Helderse Janny de Heer schreef al meerdere boeken welke uitkwamen bij Uitgeverij in de Knipscheer, Het geheime wapen is haar zesde boek, een verhaal over een jong echtpaar op zoek naar hun geluk, een verhaal waarin vele emoties worden beschreven. Janny de Heer, gaf in de bibliotheek een lezing over Het geheime wapen, vol passie vertelde zij haar verhaal, het verhaal van Cas en Elvira, wanneer je het boek leest hoor je als ware Janny het verhaal aan je voordragen, de manier waarop Janny over haar boek praat zo schrijft ze ook. Een gave, jazeker want de beeldende, vooral overtuigende en uitgebreide schrijfstijl maakt het lezen tot een feest, het verhaal verschijnt op je netvlies, en je voelt als van zelf mee met de personages in het boek.

“De liefde die discriminatie, rouw en oorlog had overwonnen evenals cultuurverschillen tussen hen beide”

Vlotte schrijfstijl

Janny de Heer staat bekend om haar historische boeken met een biografische inslag, haar eerdere boeken verraste mij enorm. Vanaf de eerste woorden weet zij mij in te palmen, haar mooie uitgebreide, vertellende schrijfstijl zal ook jou van het begin af aanstaan. De Heer weet op een vlotte, maar toch ook zeer indrukwekkende manier het verhaal aan je te vertellen je krijgt goed zicht op hoe het leven voor een echtpaar was in die tijd, gelukkig, een leven vol liefde, maar ook discriminatie, strijd, onmacht en ontberingen. Janny de Heer weet dit heel overtuigend over te brengen, het is haar kracht dat ze het verhaal niet zwaar maakt, ze raakt met woorden de juiste snaar en weet de lezer mee te trekken het verhaal in. Weer ben ik onder de indruk van een verhaal wat niet mijn eerste keuze zou zijn, Janny heeft mij weten te ontroeren, en als van zelf ging ik om het jonge echtpaar geven, hun leven is zwaar geweest van begin tot het einde, er is hen niet veel gespaard gebleven, maar uiteindelijk is liefde het antwoord. Het geheime wapen

Een roman die je raakt

Wat een heerlijke roman, een verhaal waarin je een goed beeld krijgt van het leven van een echtpaar welke hun geluk zoekt, van Suriname reis je naar Holland van Holland naar Nederlands-Indië en weer terug naar hun beider geboortegrond, het verhaal zal je niet onberoerd laten, je proeft de strijd, de onmacht en de liefde. Janny de Heer verweeft alle ingrediënten tot een indrukwekkende roman welke je niet mag missen.

4 sterren voor Het geheime wapen

Lieve Leesgroet Moon Kager

2 gedachten over “Het Geheime wapen – Janny de Heer “Een ontroerend verhaal,heerlijk geschreven”

Reacties zijn gesloten.