Recensies·Recensies van Moon

Il Circolo – Marja Boomstra “Een aangename kennismaking, hier raak ik nieuwsgierig naar” #thekobolife

Il Circolo – Marja Boomstra

“Goedgelovig als ik ben, Marja Boomstra zet alles op scherp”

  • IL CIRCOLO
  • ISBN 9789090323299
  • M-B publishing
  • November 2019

“Hoe minder je weet, hoe beter. Maar neem maar van mij aan dat zijn leven op het spel staat”

9200000121128058

Een oude terminale man vraagt je om zijn zoon te zoeken? Wat zou jij doen? Lotte Vermeer ziet nadat haar huwelijk is gestrand een vlucht om even aan alle werkelijkheid te ontsnappen. Zij reist af naar Arizona want het lijkt dat de zoon van Salvatore zich daar bevindt. Ze heeft geen idee in welk web zij zich bevindt maar al snel blijkt dat niemand is wie hij of zij zegt en niemand lijkt te vertrouwen. Het web van de maffia heeft Lotte opgeslokt, heeft zij de kracht om zich daaruit te bevrijden?
Wat gaat dit mij brengen, een pracht cover en een indrukwekkende titel

Il Circolo, een titel die al heel wat doet vermoeden, maffioso of in ieder geval criminaliteit ten top dat is wat de titel en de cover uitstralen. Een intrigerende cover ook trouwens, Marja Boomstra weet mij zeer nieuwsgierig te maken hiermee. Ook het verhaal zal jou als lezer meteen trekken, misschien maak je je zorgen omdat de ietwat naïeve Lotte deze uitdaging aan gaat en alles even achter zich laat om op zoek te gaan naar Aldo de zoon van Salvatore, maar al snel blijkt dat je je over Lotte geen zorgen hoeft te maken hoor. Zij zal je versteld doen staan, een intrigerende persoonlijkheid waar je ontzag voor krijgt tijdens het lezen
Op het verkeerde been gezet door Boomstra in tweestrijd tijdens het lezen

Toch heb ik bij sommige stappen wat moeite, de geloofwaardigheid is soms net iets te buitensporig. Ik mis een aantal aanknopingspuntjes. Aan de andere kant weet Marja Boomstra mij wel te vermaken. haar fantasie is verrijkend en haar vlotte pengreep maakt dat je toch gevangen wordt door het kat en muis spel. Niemand is ook voor mij meer te vertrouwen, laat staan voor de hoofdpersonage dit heeft Boomstra goed weten over te brengen aan het papier. Ik blijf nieuwsgierig naar deze karakter en hoe het nu verder gaat, want er mist nog een staartje, later zie ik dat dit deel 1 is, en ja dan word ik dus gelijk blij en veranderd mijn hele kijk op Il Circolo, gelukkig er komt meer over Lotte Vermeer, Salvatore, Don en Aldo !!. Boomstra weet het mooi te verpakken en mijn nieuwsgierigheid is ontembaar, ik kan dus nu al niet wachten op het vervolg, kom maar op Marja ik hoop dat we niet te lang moeten wachten.
Een vervolg, gelukkig!

Zit jij graag op het puntje van je stoel, bij een intrigerend personage en een verhaal waarbij je je vraagtekens blijft zetten? Dan wil je Il Circolo niet missen, ik kijk reikhalzend uit naar het vervolg want mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld en ik wil meer lezen van Marja Boomstra, een aangename kennismaking waarbij ik helemaal ben omgeslagen nadat ik las dat het een vervolg krijgt.

4 sterren voor Il Circolo

Lieve Leesgroet Moon Kager

(ook te lezen en/of luisteren via Kobo-plus, #thekobolife)