Recensies·Recensies van Caro

Rechercheur De Klerck en het duivelse spel – Een heerlijke detective, laat je tunnelvisie maar achterwege.

Rechercheur De Klerck en het duivelse spel – P. Dieudonné 

Een heerlijke detective, laat je tunnelvisie maar achterwege

9200000127706977 (1)Het tweede deel uit de De Klerck serie viel op de mat , Rechercheur De Klerck en het duivelse spel en natuurlijk wilde ik deze heel snel lezen. Als Baantjer fan is er nu een andere detective serie bij gekomen die mijn nieuwsgierigheid gewekt heeft en wel deze dus over de Rotterdamse inspecteur De Klerck en zijn jongere collega Ruben Klaver. Van deel 1 Rechercheur De Klerck en het doodvonnis heb ik heel erg genoten en deze had een dijk van een plot.

Wanneer een vrouw zich aan het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam meldt, met het verhaal dat ze wordt bedreigd, is het De Klerck zelf die haar verhaal aanhoort. De mooie jonge uitgeefster Laurette Kasemier uit Dordrecht wordt in het vaarwater gezeten door een hele grote uitgever uit Rotterdam, Stefan le Couvreur van uitgevrij Burgman & Pijfferd. Stefan is bevriend met de ex van Laurette, notaris van Bokhoven uit Hillegersberg en Laurette denkt dat hij Stefan heeft opgestookt. Laurette geeft zogenaamde pulp romans uit en Stefan vind dit een slechte zaak voor de boeken business. Pulp romans horen niet thuis tussen echte boeken vind Stefan. De Klerck adviseert Laurette eens rustig met Stefan te gaan praten.

Wanneer de Klerck en Ruben de volgende dag bij een moord worden geroepen blijkt dit de ex van Laurette te zijn, notaris van Bokhoven. Naast het lijk ligt een pulproman open geslagen, op de bladzijde waarop een overspel wordt beschreven en het moordwapen blijkt een ballpoint te zijn. Wordt met deze aanwijzing meteen de moordenaar aangewezen? Is Laurette verhaal gaan halen bij haar ex?

De Klerck hoefde niet lang te zoeken naar de doodsoorzaak. Het was een gruwelijke aanblik. Een zilverkleurig voorwerp was via de linker oogkas het hoofd binnen gedrongen, dwars door het geloken bovenste ooglid.

Natuurlijk heb je in het begin meteen een idee wie de moordenaar is, maar De Klerck zou geen goede inspecteur zijn als hij de tunnelvisie, die je al gauw krijgt bij zo’n moord, niet aan de kant legt. Natuurlijk blijft het niet bij deze ene moord en krijgt de zaak op een gegeven moment een heel andere wending. Iedereen kan de dader zijn, maar wie is nu echt de moordenaar? Wie pleegde deze lugubere balpen moorden?

Genoten van deze tweede inspecteur De Klerck en zijn collega Klaver, kom maar op met het volgende deel, ik kan niet wachten op weer een puzzel moord.

Lieve leesgroet Caroline