Recensies

Familiegeluk – Barbara Sevenstern “Hier wil ik meer van lezen”#thekobolife

Familiegeluk – Barbara Sevenstern

“Een psychologisch sterk verhaal waarbij de lezer meegezogen wordt in de familie perikelen van de familie Sandvliet. Sevenstern heeft je vanaf het begin in haar greep. Familiegeluk, toen was geluk nog heel gewoon…. Of toch niet?”

9200000112684415Welk geheim heeft jouw familie voor jou verborgen? Misschien is het wel groter dan het Familiegeluk

Samen met haar jeugdliefde leidt Lisette een rustig bestaan in Den Haag. Hier komt echter een abrupt einde aan als haar moeder overlijdt. Ze blijkt al jaren een groot geheim met zich mee te dragen. Met als enige aanwijzing een oud adresboekje gaat Lisette op zoek naar de waarheid. Stukje bij beetje ontrafelt ze de geheimen die haar familie liever verborgen had gehouden

Je staat op scherp, wachtend op antwoorden

Barbara Sevenstern heeft mij vanaf het begin in haar ban, er hangt  een mysterieuze sfeer in het verhaal. Het leest lekker vlot weg door de korte hoofdstukken. Tijdens het lezen blijf ik me dingen afvragen, het houdt me erg bezig dit verhaal, komt het doordat het zo`n herkenbare opzet is? Eigenlijk sta ik het hele boek op scherp, afwachtend tot er of actie komt of tot er antwoorden komen. Dit is erg interessant en ik bemerk dat ik daardoor blijf lezen. Ik kan het slecht wegleggen. Interessant dus, dit debuut van de Haagse Barbara.

Een psychologische spannende roman

Familiegeluk, is een sterk neergezet psychologisch verhaal, een verhaal waarin je vertrouwen flink op de proef wordt gesteld. Het is een herkenbaar verhaal, want in de beste familie is weleens iets… Juist de onderliggende relaties geven het verhaal het herkenbare karakter, hierdoor trekt het verhaal nog meer, je wilt blijven lezen. Je wilt weten wat er verder gebeuren gaat. Het verhaal is psychologisch erg sterk het heeft niet het karakter van een echte thriller/thriller waarbij moord en bloed vloeit. Maar dit zal je niet missen, juist het mysterieuze, het niet weten wat je te verwachten staat geeft het de juiste flow. Een sterk psychologisch spannende roman, met de juiste spanning op het juiste moment, goed gedoseerd en intrigerend door de karakters die het verhaal in de juiste richting weten te wijzen, en vergeet dan niet de plot. Ik zag hem niet aankomen, ben benieuwd of jij hem wel verwacht?

Verrassend plot

Barbara Sevenstern mag trots zijn op dit sterke debuut, ze weet de lezer vanaf het sinistere begin te boeien. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, hier wil ik meer van lezen.

Lieve Leesgroet Moon Kager

**** sterren

(ook te lezen en/of luisteren via Kobo-plus, #thekobolife)