Recensies·Recensies van Moon

Schuldig – Liesbeth Dekker “Interessant, het maakt mij nieuwsgierig”

Schuldig – Liesbeth Dekker

Een sterke pen, met groei in het vooruitzicht

550x820

Na een huwelijk van vijfenveertig jaar verdwijnt plotseling van de een op andere dag Ria Deurning. Wat is er gebeurt op de avond dat haar man Hein zoals gewoonlijk ging klaverjassen? Was zij het huwelijk zat, is er sprake van een misdrijf? Rebecca, de dochter van Ria en Hein laat haar eigen geluk achter en keert terug naar Nederland, om haar vader bij te staan. Waar is haar moeder, wat is er gebeurt?

Een debuutroman, trekt mijn aandacht, Liesbeth Dekker debuteert tijdens Boek10 van 2019 bij Godijn Publishing, een event welke mij nauw aan het hart ligt vanwege het verrassende karakter en de inzet om debutanten te helpen.

Psychologisch een sterk karakter

Familie Deurning ademt vanaf het begin een mysterieuze sfeer uit, er is iets aan de hand bij de vele karakters die het boek telt. Je hopt van het heden naar verleden, soms moet je even goed kijken waar je je nu bevindt, het lezen kost enige oplettendheid maar het geheimzinnige karakter maakt alles goed. Geheimen, verborgen verledens en ingewikkelde relaties vieren hoogtij in Schuldig. Het psychologische gehalte van dit debuut is erg sterk, de karakters maken ieder voor zich een groei door en Liesbeth Dekker weet hun karaktertrekken uitgebreid uit te wijden, waardoor je hen stuk voor stuk goed leert kennen.

Iets meer duidelijkheid

Persoonlijk heb enige moeite om het verhaal te blijven volgen, het ene moment word ik het boek ingezogen en ben ik diep onder de indruk van de karakters en de verhaallijn, het andere moment ben ik de weg weer kwijt, jammer want er schuilt veel potentie in de schrijfstijl van Dekker en zij weet me toch op een bepaalde manier ervan te overtuigen dat zij beschikt over een scherpe pen. Wellicht gebeurt er even te veel, met te veel karakters dat ik hierdoor af en toe verdwaal, er gebeurt veel en ik mis de overzichtelijkheid. Al met al weet Liesbeth Dekker mij op veel momenten wel te boeien, en ze maakt mij dan ook nieuwsgierig, eventueel iets meer overzichtelijkheid over waar je je bevindt in het verhaal aan het begin van een hoofdstuk en iets minder intrigerende karakters, dan is leest het een stuk rustiger en kan ik meer genieten, maar Liesbeth Dekker bezit zeker potentie voor een sterke psychologische thriller met karakters die van de bladzijdes knallen.

Toch krijgt dit debuut van mij 3 sterren, omdat er wel degelijk een hele scherpe pen in zit, Liesbeth Dekker heeft mijn aandacht en ik ben heel benieuwd naar haar groei.

Lieve Leesgroet Moon Kager