Blogtour·Recensies·Recensies van Caro

De Roadtrip van je leven – Lizzie van den Ham en Lily Frank “Een verhaal dat je het ultieme vakantie gevoel geeft”.

De Roadtrip van je leven – Lizzie van den Ham en Lily Frank

Een verhaal dat je het ultieme vakantie gevoel geeft.

527x840

Voor de blogtour georganiseerd door Dutch Venture Publishing over het boek De Roadtrip van je leven, had ik weer enkele uurtjes uit getrokken. Het duo Lizzie van den Ham en Lily Frank hadden mij al eerder super fijne leesuurtjes bezorgt, dus ik was zeer benieuwd naar dit nieuwe verhaal wat ik via e-pub mocht lezen.

Tijdens de online boekpresentatie De roadtrip van je leven, kwam ik er achter dat de reis, die in het boek wordt beschreven, door twee van de dames werkelijk was gemaakt, alleen niet vanuit Nederland,  maar met een huurauto vanuit Italië, omdat het anders een te lange reis zou worden. Het duo Lizzie van den Ham en Lily Frank bestaat eigenlijk uit drie personen, Jen Minkman, Marijke F. Jansen en een auteur die onbekend wil blijven, deze laatste is ook niet mee geweest tijdens de research trip voor het boek. Het was prachtig weer toen ik in dit boek begon en tijdens het lezen had ik het gevoel ook mee te reizen. De plaatsen en de reis zijn zo gedetailleerd beschreven dat je alles voor je ziet en het boek neemt je mee tijdens de lange reis per auto van Nederland naar Sicilië.

Het verhaal:

Wanneer de auteur Bé Govaerdts na haar eerste boek Hooi, dat laaiend enthousiast werd ontvangen, teveel paparazzi ’s achter zich aan krijgt, vlucht zij naar Sicilië. Natuurlijk verwacht men een tweede bestseller van haar hand, maar door de druk lukt het Bé niet om iets op papier te zetten. Wat een korte schrijfretraite moest worden, wordt al gauw enkele maanden en het lijkt erop dat Bé voorlopig nog niet terug komt. Bé is binnenkort jarig en wordt 30, omdat zij niet van plan is naar Nederland te gaan voor haar verjaardag, nodigt zij  haar beste vriendin Eline uit om over te komen. Niet met een vliegtuig maar met de auto van Bé die nog in Nederland staat. Eline heeft een heftig ongeluk gehad en daar een trauma aan over gehouden en zij durft dan ook nog niet te rijden, maar Bé heeft daar een oplossing voor gevonden. Bé heeft haar broer Marcus ook uitgenodigd en gevraagd of die samen met Eline naar Sicilië wil komen rijden. Gelukkig kennen de twee elkaar van vroeger, alleen hebben zij beide een andere kijk op hun ontmoeting van toen.

Marcus en Eline gaan samen de confrontatie aan en reizen met de auto van Bé richting Sicilië, al is Bé wel vergeten te melden dat Eline niet durft te rijden en lopen de spanningen tussen de twee tijdens de reis soms hoog op.

Zonder nog om te kijken, stormde ze de tuin uit. Marcus

was zó’n onmogelijke eikel! Waarom had Bé haar met hem op

vakantie gestuurd? Waarom kroop hij zo onder haar huid?

Eline komt door de trip weer een beetje tot zichzelf en de mooie reis laat haar het schrijven voor haar reisblog weer oppakken. Marcus werkt in de boekhandel keten van zijn ouders en is verplicht om een online cursus te volgen van zijn moeder en kan zodoende maar weinig van de mooie plaatsen genieten die ze aan doen.

Mijn leeservaring:

Tijdens dit romantische verhaal wordt je meegenomen tijdens een prachtige reis door Italië, als je een reisje wil doen met de auto kun je dit boek erop na slaan want de reis is eigenlijk al voor je uitgestippeld. Een heerlijke feelgood roman waarvan je weet het loopt goed af, alleen zijn er toch nog enkele plot twists die het verhaal net die wending geven om er nog meer van te genieten. De Roadtrip van je leven is zeker in deze tijd een heerlijk boek om te lezen en weg te dromen. Het verhaal wordt merendeel verteld vanuit de twee perspectieven, Eline en Marcus. Je leest dus hoe zij beide tegen de trip aankijken en welk gevoel zij daarbij hebben. De schrijfstijl van de dames Lily en Lizzie en de korte zinnen en hoofdstukken laten je steeds verder lezen, waardoor je het boek moeilijk kunt weg leggen. Een verhaal met een psychologische ondertoon, het ongeluk van Eline en hoe zij tijdens de road trip over haar angst probeert heen te komen en dan is er de moeder van Marcus en Bé, zij is de spil van de boekhandelketen Govaerdts, wat zij zegt moet gebeuren. Mooi om te lezen hoe Marcus en Bé met deze wat narcistische moeder omgaan en hun leven niet meer door hun moeder willen laten bepalen en het heft in eigen hand nemen. Misschien kun je er zelfs wel wat van leren.

Lieve leesgroet Caroline